OPŠTA PRAVILA I USLOVI KORIŠĆENJA SAJTA IDEALNIDOM.COM

 

OPŠTA PRAVILA I USLOVI KORIŠĆENJA

Korišćenjem bilo kog dela portala IDEALNI DOM (u daljem tekstu "Portal") korisnici automatski prihvataju sva aktuelna pravila korišćenja. Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su redovnim korišćenjem Portala u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima i da ih u potpunosti razumeju i prihvataju. Ni jedan deo Portala ne može se koristiti u nemoralne, neetičke i nezakonite svrhe. Svi korisnici imaju pravo da besplatno koriste sadržaje Portala ukoliko ne krše pravila korišćenja. Pristup Portalu i svim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta. Sve sadržaje korisnici koriste na sopstvenu odgovornost, te se Portal ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem.

SADRŽAJI

Portal objavljuje sadržaje u dobroj nameri. Portal se sastoji od sopstvenih sadržaja i sadržaja partnera, saradnika i oglašivača, besplatnih sadržaja, te linkova na spoljne internet strane. Linkovi se objavljuju u dobroj nameri. Za sadržaje prezentacija kojima se preko linkova pristupa, Portal ne odgovara. Za sadržaje dobijene od strane oglašivača, njihovu legalnost, tačnost i istinost odgovara isključivo oglašivač.

OGLAŠAVANJE

Za oglašavanje na portalu zainteresovana pravna lica (oglašivači) mogu pogledati ponudu iz aktuelnog cenovnika, objavljenom na portalu. Zahtev za Ponudom može se izvršiti i putem prijave ili mejla info@idealnidom.com. Oglašivačima se šalje Ponuda, a po prihvatu Ponude zaključuje se Ugovor o poslovnoj saradnji. Ugovorom su regulisana sva prava i obaveze obe strane. Prema članu 11. Zakona o oglašavanju, sva pravna lica koja se oglašavaju dužna su da uz oglasnu poruku dostave i popunjen obrazac deklaracije o oglašavanju. Deklaracija je obrazac propisan od strane Ministarstva trgovine i usluga kao obavezan dokument koji prati svako oglašavanje. Uredno popunjena, potpisana i pečatirana Deklaracija je obavezna za sva pravna lica koja se oglašavaju. Deklaraciju možete preuzeti putem linkova [WORD | PDF, Upustvo za popunjavanje deklaracije], i popunjenu je poslati na naš e-mail: info@idealnidom.com. U slučaju da dođe do izmene podataka unetih u Deklaraciji o oglašavanju ili da podaci nisu tačni, portal ne snosi odgovornost. Oglašivači su dužni da obaveštavaju portal o izmenama podataka. Oglašivač preuzima odgovornost za tačnost i istinitost svih informacija za objavu.

AUTORSKA PRAVA

Portal ne poseduje autorska prava na agregirane sadržaje: vesti, saopštenja i informativni tekstovi koji su preuzeti sa drugih stranica. Portal polaže autorska prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i svako neovlašćeno korišćenje bilo kog dela Portala bez dozvole, smatraće se kršenjem autorskih prava. Portal se obavezuje da će za preuzete sadržaje jasno navoditi izvor i autora, ukoliko je isti poznat. Ukoliko smatrate da je Portal povredio Vaša autorska prava, slučaj će biti razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

PRIVATNOST

Portal garantuje svim korisnicima za sigurnost podataka koji se ostavljaju (prijave za newsletter, slanje upita, registracija na portalu) prema Zakonu o bezbednosti ličnih podataka. Podaci se neće koristiti u druge svrhe i neće biti ustupani trećim licima, osim u slučajevima teškog kršenja pravila Portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika. Prikupljene podatke Portal može koristiti za vlastitu evidenciju i istraživanja, a u svrhu poboljšanja rada Portala i pružanju što boljih i kvalitetnijih sadržaja korisnicima.

IZMENE

Portal zadržava sva prava izmene pravila korišćenja, bez najave. Korisnici se obavezuju da se redovno informišu o eventualnim promenama, te se smatra da su korisnici adekvatno upoznati i saglasni sa svim odredbama korišćenja Portala.

IDEALNI DOM

U Beogradu, 23.09.2015.