Rezidencija u Podmoskovlju

article

Rezidencija se nalazi u okviru ekskluzivnog naselja zatvorenog tipa u Podmoskovlju. Pripadajaća teritorija je veličine 300 hektara, sa fantastičnim pošumljenim terenima i jezerima. Pored rezidencijalne zone, u okviru naselja se nalazi golf klub sa terenom sa 18 rupa, golf akademija, Beach club, marina sa tihim elektromotornim čamcima, restoran, bazen…

Lokacija rezidencije je u jednom od najlepših delova naselja, na blagom uzvišenju iznad jezera, sa južnom orijentacijom. Parcela je omeđena pristupnom saobraćajnicom sa severne strane, obalom jezera sa južne i susednim parcelama sa bočnih strana. 

Objekat je projektovan na tri nivoa, u suterenu su servisni prostori, u prizemlju je dnevna zona, sport i zabava, na spratu su smeštene sobe i prateći prostori. Ukupna površina rezidencije je oko 5000 m2.

                

 

Najveći deo suterena zauzima garaža za smeštaj dvanaest automobila, slede prostori za smeštaj opreme za grejanje , klimatizaciju, ventilaciju i bazenska tehnika. Profesionalna kuhinja, ostave, perionica veša, vansezonska garderoba, hladna komora za bunde i sobe za osoblje.

Preko ulazne zone sa garderobom i toaletom pristupa se u prostrani dvoetažni hol sa dva zavojita stepeništa koji povezuju prizemlje i sprat . Hol predstavlja centralni prostor stambenog dela rezidencije. Hol je osvetljen preko lanterne koja je u nivou plafona zatvorena vitražem. U levom i desnom krilu objakta postoje servisna stepeništa i lift koji povezuju sve nivoe u kući.

      

U prednjem, dvorišnom bloku sa terasom i sa pogledom na jezero smešteni su kuhinja, trpezarija, dnevni boravak sa dve zone (sedenje uz kamin i tv zona). U aneksu se nalaze bazen, dve teretane i spa zona (ruska banja, hamam, slana soba floating, masaža, frízer, pedikir, manikir i soba za odmor.

      

U prizemlju, porodična, dnevna zona je proširena dopunskim sadržajima koje čine vinska soba, bilijar, kućni bioskop i servisni prostori za elekro i mašinske instalacije.
 

Sprat predstavlja intimnu porodičnu zonu. Prema jezeru sa terasama smeštene su glavna roditeljska soba sa dva kupatila i dve garderobe, dečije sobe sa sopstvenim gardeobama i kupatilima. Na spratu se nalaze soba za igu i učenje, gostinske sobe sa pripadajućim garderobama i kupatilima, kabinet vlasnika i biblioteka.

      

Rezidencija je projektovana u neoklasičnom stilu, sa elementima osavremljenog francuskog baroka. Stil u enterijeru je eklektičan, spoj klasičnih elemnata kombinovan sa artdeco i savremenim nameštajem.

Enterijer je realizovan u dugotrajnom procesu razmene predloga, ideja uz naporan put do postizanja kompromisa i saglasnosti između arhitekte i klijenta.

 

Tekst: Sanjin Grbić,dipl.inž.arh., autor projekta arhitekture i enterijera

 

Generalni izvođač radova  je beogradska kompanija NOVA-DECO DOO. Najveći deo zahtevnih pozicija u enterijeru: vrata, zidne drvene i druge obloge, ugradni i značajan deo komadnog nameštaja  je realizovan u fabrici enterijera NOVA-DECO DOO. 

 NOVA-DECO DOO
Gučevska BB
11000 Beograd, Srbija
Telefon: +381 11 2651 481
E-mail: office@nova-deco.rs

 

 

 

 

Ostali naslovi

article

Podovi i podne obloge

Podovi i podne obloge su po prirodi svog položaja površine koje treba da istrpe najviše nepovoljnih uticaja. Ovo je osnovni razlog zašto moraju biti izrađene o...

Saznaj više...
article

Unikatan, nepraktičan komadni nameštaj

Danas postoje različite mašine za obradu i pravljenje nameštaja. Međutim, ono što je još uvek na ceni, a retko se pronalazi, jeste ručni rad...

Saznaj više...
article

Da li planirate kupovinu tuš kabine ?

Kompanija Marconio Whirlpool SPA vam je spremila kratak vodič kroz različite tipove tuš kabina. Odaberite kvalitetan proizvod koji će vas svakodnevno regenerisati i omogućit...

Saznaj više...