Prednosti CNC mašina za sečenje

article

 

Mašine za sečenje imaju široku primenu u mnogim oblastima industrije – od automobilske, tekstilne, do drvne i reklamne. Italijanska kompanija Balacchi, lider na polju proizvodnje kompletnog asortimana industrijskih mašina, prisutna je na svetskom tržištu sa iskustvom dugim četrdeset godina.
 

Poznat po velikom spektru visokofrekfetnih aparata za rezanje i sečenje, svoje mašine od skora plasira i na našem tržištu, preko ovlašćenog uvoznika i distributera, firme Marcom-plast iz Beograda. Svoj bogati proizvodni program, Balacchi je proširio predstavljanjem nove  linije automatskih CNC mašina poboljšanih performansi, projektovanih da zadovolje dva najvažnija zahteva – produktivnost i ekonomičnost.

 

CNC  tehnologija

 

U današnje vreme mašinska industrija je nezamisliva bez savremenih CNC (Computer Numerical Control) mašina kontrolisanih pomoću kompijutera, odnosno odgovarajućeg računarskog programa. Ove automatizovane mašine nude veliki broj opcija sečenja tekstila, kože i drugih materijala iz rolne. Mogućnost grešaka svedena je na minimum i uglavnom je posledica ljudskog faktora, ali je svakako daleko manja nego kod ručne kontrole mašina. Osim preciznosti izrade, standardizovanost kvaliteta je ključan faktor, dok se manje razlike mogu uočiti usled trošenja alata i mašinskih delova.

 

Prednosti Balacchi CNC mašina za sečenje

 

 • Visok stepen preciznosti
 • Kvalitet i dugotrajnost
 • Izrada kompleksnih elemenata koje je nemoguće napraviti ručnim putem
 • Stabilnost i superiornost procesa sečenja
 • Korišćenje visokokvalitetnih reznih alata
 • Personalizovana konfiguracija
 • Precizno planiranje proizvodnje uz smanjenje troškova
 • Široka paleta reznih dodataka (uz mogućnost različitih kombinacija)

 

Šta Vam je potrebno?

 

Nakada su CNC mašine bile dostupne samo velikim proizvodnim preduzećima, dok danas zahvaljujući pristupačnijim cenama i uslovima nabavke, ove mašine sve širu primenu pronalaze u zanatskim radionicama i drugim manjim proizvodnim pogonima.

Koja vrsta CNC mašine Vam treba zavisi od više faktora:

 • Delatnosti kojom se bavite
 • Raspoloživog budžeta
 • Prostora koji imate na raspolaganju
 • Proizvodnih planova
 • Radne snage

 

 

Materijali – zahtevni oblici, precizne dimenzije

 

Zahvaljujući razvijenoj industriji alata, koji su sada dostupni i na našem tržištu, paleta materijala koji se mogu obrađivati upotrebom Balacchi mašina je velika. Precizna i unapređena tehnologija sečenja zahtevih oblika i preciznih dimenzija, ostvaruje se na različitim tipovima i vrstama tkanina,  kože, karbona, trave, pene ili kartona.

 

Tehologija od poverenja

 

U zavisnosti od materijala koji se koriste, kompanija Balacchi je dizajnirala i izradila posebne vrste uređaja. Balacchi mašine za sečenje  uspešno ostvaruju zahtevne tehnologije rezanja, koje pojedinačno ili istovremeno obezbeđuju izuzetnu svestranost primene. Visokokvalitetni rezni alati i pribor osiguravaju stabilnost i superiornost procesa sečenja. Tu između ostalog spadaju: različite vrste sečiva, alata za bušenje i pištolja za sečenje.

 

Dodaci – različite mogućnosti

 

Širok izbor dodataka omogućava posebne tipove rezova (ravne i zakrivljene) na različitim debljinama materijala, zahvaljujući upotrebi oštrih fiksnih noževa i noževa sa točkićima. Izuzetna preciznost postiže se upotrebom lasera, dok toplota generisana ultrazvučnim vibracijama zapečaćuje ivice zahvaljujući ultrazvučnoj glavi za sečenje. Upotreba markera olakšava pravljenje referentnih vrednosti i i složenih oblika, slova i brojeva.

 

Softver – jednostavno upravljanje

 

Mašinom se upravlja pomoću softvera koji je prilično jednostavan i lak za rukovanje. U samo nekoliko koraka,  za manje od jednog minuta kada se unesu željeni parametri, mašina počinje sa radom. Korišćenje je znatno olakšano veoma jasnim korisničkim okruženjem, kontekstnim objašnjenima i ilustrovnim prikazima svih parametara obrade.

 

 

 

Ovde možete pogedati katalog

 


 

Za više informacija kontaktirajte nas:

Marcom-Plast d.o.o.

Novogradska 41
11080 Zemun, Srbija
tel/fax: 011/41 27 058
mob: 060/41 27 058
e-mail: office@marcom-plast.rs
         

 

 

Ostali naslovi

article

Podovi i podne obloge

Podovi i podne obloge su po prirodi svog položaja površine koje treba da istrpe najviše nepovoljnih uticaja. Ovo je osnovni razlog zašto moraju biti izrađene o...

Saznaj više...
article

Unikatan, nepraktičan komadni nameštaj

Danas postoje različite mašine za obradu i pravljenje nameštaja. Međutim, ono što je još uvek na ceni, a retko se pronalazi, jeste ručni rad...

Saznaj više...
article

Da li planirate kupovinu tuš kabine ?

Kompanija Marconio Whirlpool SPA vam je spremila kratak vodič kroz različite tipove tuš kabina. Odaberite kvalitetan proizvod koji će vas svakodnevno regenerisati i omogućit...

Saznaj više...