Pergole - novo i moderno rešenje za zaštitu od sunca i kiše

article
 
Pergole predstavljaju novo i moderno rešenje za zaštitu od sunca i kiše. Čvrsta aluminijumska konstrukcija se izrađuje u kombinaciji sa pokretnom krovnom konstrukcijom izrađenom od aluminijuma i PVC Blockout platna. Pokretanjem krovne konstrukcije pergola se otvara i zatvara skupljanjem aluminijumskih profila ili naboranjem platna.
 


U raširenom položaju pergola štiti od sunčevih zraka, a takođe je i sigurno rešenje za zaštitu od kiše. Samo platno se uvek nalazi pod uglom i zategnuto je. Time obezbeđuje da voda klizi niz platno. Na samom kraju tog platna često se nalazi oluk koji kasnije vodu sprovodi do stubova koji nose pergolu a u sebi imaju integrisane drenažne kanale koji imaju namenu da vodu sprovedu do zemlje. Nadogradnjom oluka voda se može drenirati dalje.

Osim pergole sa PVC platnenim krovom, postoje i pergole koje imaju aluminijumski krov. Krovna površina sastavljena je od većeg broja aluminijumskih lamela koje se mogu zakretati ili mogu biti i pokretne (Persa i Futura).
 

Pergola Persa ekološki, sa elegantnim i ergonomski dizajniranim italijanskim stilom napravljen je u potpunosti od aluminijuma


Pergole se najčešće montiraju tako što su jednim krajem naslonjene na zid objekta,  a drugim krajem su oslonjene na noseće stubove. Takođe mogu biti montirane i na čeličnu, drvenu, betonsku ili neku drugu konstrukciju (Star, Magna, Mega). Takođe mogu biti viseće, montirane pomoću Inox kablova tako da vise sa zida (Cable) . Mogu biti i samostojeće tako što se izrađuju sa aluminijumskim stubovima (Solid).

 

Pergola Star izrađena od aluminijumskih profila 120x70mm, namenjena za montažu na već postojeću konstrukciju čeličnu, drvenu ili betonsku. Nema svoje stubove.


Pergole Star, Magna i Mega su pergole sa PVC blockout platnom, mogu se montirati na već postojeće konstrukcije, mogu se jednim krajem montirati na zid a drugim na stubove.Star se izrađuje širine do 15m, izbačaja do 6m, Magna širine do 15m, a izbačaja do 8m. Mega može biti izbačaja do 10m.
 

 

Pergola Top Star je takođe pergola sa PVC platnima samo što se platno kod ovog modela nalazi iznad konstrukcije.
 

Pergola Top Star je pergola sa platnom iznad konstrukcije. Namenjena je za specijalne uslove koji zahtevaju da platno bude iznad.

 

Cable Pergola je samoviseća pergola koja se montira na zid, a iznad pergole se montiraju Inox sajle koje pridržavaju drugi krak pergole.

 

Pergola Cable sa sajlama, je sistem pergole koja se montira tako da visi sa zida.

 

Pergola Arch jeste pergola koja ima zakrivljene vođice.
 

Pergola Arch, je sistem sa zakrivljenim vođicama sa širinom do 16m i mogućnošću do 11m izbačaja. Koristi se aluminijumski profil 160x85mm, sa bežičnim motorom firme Somfy.

 

Solid pergola je samostojeća pergola koja je kompletno oslonjena na stubove.

 

Pergola Floper 120 sa 4 stuba, je najnoviji sistem sa širinom od 15m sa mogućnošću projektovanja 6m. Pokrivni deo je zakošen zbog boljih drenažnih mogućnosti.

 

Persa pergola jeste bioklimatska pergola koja ima aluminijumske lamele umesto platna. Te lamele se zakreću i podižu ili spuštaju.

 

 

Futura je samostojeća pergola sa aluminijumskim lamelama koje se mogu zakretati i time fino podešavati prodor svetlosti.

 

Bioklimatska Pergola Futura je ekološki, jedinstveni italijanski dizajn i stil, koji se može prilagoditi velikom broju arhitektonskih koncepata.

 

Kao što se iz priloženog može videti, Mister Door nudi veliki izbor modela pergola kojima može izaći u susret svim potrebama.

 

 

Kontakt Beograd

Budimska 33a,11000 Beograd, Srbija

011/339 1769
office@mrdoor.rs


Kontakt Novi Sad

Šafarikova 33,21000 Novi Sad, Srbija

064/ 181 03 24
habitatdesign@ymail.com

 

 

Ostali naslovi

article

Podovi i podne obloge

Podovi i podne obloge su po prirodi svog položaja površine koje treba da istrpe najviše nepovoljnih uticaja. Ovo je osnovni razlog zašto moraju biti izrađene o...

Saznaj više...
article

Unikatan, nepraktičan komadni nameštaj

Danas postoje različite mašine za obradu i pravljenje nameštaja. Međutim, ono što je još uvek na ceni, a retko se pronalazi, jeste ručni rad...

Saznaj više...
article

Da li planirate kupovinu tuš kabine ?

Kompanija Marconio Whirlpool SPA vam je spremila kratak vodič kroz različite tipove tuš kabina. Odaberite kvalitetan proizvod koji će vas svakodnevno regenerisati i omogućit...

Saznaj više...