Obradni centri za krivolinijsko kantovanje

article

Kada konkurentnost označava maksimalnu produktivnost, čak i sa veoma kompleksnim mašinskim operacijama

Dizajn enterijera prerasta pravolinijske oblike i samim tim se povećava potražnja za tehnologije koje omogućavaju izradu zakrivljenih panela. Iz tog razloga BIESSE nudi mašinske centre za kantovanje serije Rover A Edge i Rover B Edge kao pomoć za izradu velikog broja standardnih i kompleksnih operacija kao što su kantovanje ravnih i krivolinijskih panela, sve u jednoj mašini, garantujući kvalitet, preciznost i isplativost tokom vremena.

Kantovanje je uvek bilo bazirano na nanošenju lepka na panel. Biesse je nastavio da prati ovaj princip i primenio ga je i na ravno i na krivolinijsko kantovanje na obradnim centrima da bi obezbedio optimalan kvalitet prijanja trake na panel. Ovim načinom, tanka i transparentna (3D) traka, kao i deblje i rigidnije trake mogu biti uspešno korišćene.

Rover Edge gama proizvoda poseduje tehnološka rešenja, koja prate obradu čak i veoma komplikovanih geometrija sa izvrsnom preciznošću. Između ostalih rešenja, ugrađen je sistem pritiska dvostrukog valjka, koji garantuje optimalan pritisak tokom procesa lepljenja, lampa za grejanje ivica koja uprošćava nanošenje tankih traka čak i na krivinama sa malim radijusima kao i sistem vođenja materijala za kantovanje sa numeričkom kontrolom za lakše podešavanje materijala ili složenih geometrija.

Biesse nudi specifična rešenja za korišćenje poliuretanskih lepkova, koji su otporni na grejanje, vlagu i prodiranje vode, kao što je Nordson Premelter za potrebe visoke produkcije ili Biesse poliuretanska jedinica sa “PU po zahtevu” jedinicom za adekvatnu količinu lepka u realnom vremenu. Takođe, postoji bogatstvo rešenja koje omogućavaju povećanje produktivnosti, koji uključuju različite vrste magacina za materijal za lepljenje i nosačima alata sa različitim agregatima da bi se skratilo vreme ciklusa.

Rover Edge numerički centri omogućavaju maksimalno prilagođavanje brojnim potrebama proizvodnje. Tim sačinjen od inženjera pred-prodaje shvata potrebe proizvodnje i nudi uređaje za dostizanje optimalne konfiguracije svake mašine. Elektrovretena, glave za bušenje i agregati su dizajnirani i proizvedeni za Biesse od HSD-a, vodećeg svetskog proizvođača u sektoru mehatronike...

Rover Edge Line tehnologija omogućava
optimizovan i efikasan protok proizvodnje
baziran na “Lean Methodology” i vodi ka:

• 40% manje potrebnih mašina;
• 30% manje potrebnih operatera;
• 50% manje potrebnog radnog vremena;
• manji troškovi zahvaljujući smanjenju proizvodnje otpada;
• manja investicija.

Biesse takođe nudi rešenja za proizvodnju velikih količina krivolinijskih panela, optimizujući prostor i smanjujući troškove. Rover Edge Line je inovativna linija za proizvodnju, prva i jedina ove vrste, za proizvodnju velikih količina krivolinijskih panela sa kantovanjem. Ovo rešenje omogućava proizvodnju velikog broja panela sa malo mašina i operatera.

Linija sadrži 2 ili 4 mašinske stanice predodređene za specifične funkcije, npr. mašinske stanice dizajnirane za specifičnu oblast proizvodnje i protok materijala. Panel prolazi kroz celokupan proces. Ovo rešenje ima posebnu prednost u radu sa panelim u složajima. Elementi su vođeni od mesta utovara kroz različite radne stanice, do mesta istovara koristeći numerički kontrolisan transfer.

Linija je takodje opremljena sa sistemima za transport finalnih panela i korisnog otpada, što omogućava ponovno korišćenje korisnog otpada u procesu proizvodnje.

Grupa Biesse, promoviše, neguje i razvija blizak i konstruktivni odnos sa klijentima da bi bolje razumela njihove potrebe i poboljšala svoje proizvode i usluge nakon kupovine.
Sa svojom globalnom mrežom i visoko obučenim timom, preko ovlašćenog predstavnika TOP TECH WOODWORKING, Grupa pruža tehničke usluge i obezbeđuje rezervne delove za mašine.
Kompanije širom sveta biraju Biesse zbog inovativne snage njenih tehnoloških rešenja.

 

TOP TECH WOODWORKING d.o.o. je ovlašćeni distributer i serviser mašina i opreme Grupe BIESSE za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Herecegovinu. Pogledajte profil kompanije TOP TECH WOODWORKING d.o.o. i na našem web portalu IdealniDom.com

Ostali naslovi

article

Ecoguma: Anti-slip i gumene zaštitne pod...

Ecoguma: Anti-slip i gumene zaštitne podloge i ploče. Bezbednost je najbolja investicija! Proizvodnja i ugradnja gumenih ploča po evropskim standardima. PLAY KIDS nudi &scar...

Saznaj više...
article

Obradni centri za krivolinijsko kantovan...

Grupa Biesse, sa svojom globalnom mrežom i visoko obučenim timom, preko ovlašćenog predstavnika TOP TECH WOODWORKING pruža tehničke usluge i obezbeđuje reze...

Saznaj više...
article

Profili Abs Commerce

ABS COMMERCE je firma sa dugom tradicijom. Kao mala porodična firma osnovana je 1992. godine i u početku se bavila uvozom repromaterijala za tekstilnu industriju. Kasnije kako je d...

Saznaj više...