Ban-Inox - Svet od metala

article

 

Firma BAN-INOX je porodična firma čija je osnovna delatnost proizvodnja predmeta od INOX-a i čelika namenjenih prvenstveno prehrambenoj industriji i građevinarstvu. Većina proizvoda ima standardizovane dimenzije i izgled, ali se po zahtevu kupca mogu izrađivati u dimenzijama i izgledu po crtežu ili uzorku.

Kvalitetnom i brzom izradom, kako individualnih i pojedinačnih rešenja tako i velikih serija, uspešno ispunjavaju sve zahteve partnera. Više od 26 godina iskustva u obradi metala su najbolja preporuka, a referentna lista najbolji je dokaz toga.

                    Konstrukcija od čelika
                                                                                                                  Konstrukcija od čelika

U proizvodnom programu za građevinarstvo nalaze se:

 • čelične konstrukcije,
 • inox (prohrom) konstrukcije,
 • ograde, gelenderi, kapije i nadstešnice,
 • stambeni i kancelarisjki kontejneri (modularna gradnja),
 • montažne hale,
 • kovano gvožđe,
 • kružna i ravna stepeništa,
 • neutral
 • inox kanali i slivnici za odvod otpadnih voda,
 • zaštitne rešetke,
 • unikatni nameštaj,
 • prohromska burad,
 • izrada klaničnih koloseka (glajzevi).

Proizvodi za građevinarstvo se uglavnom izrađuju od čelika (mogu biti toplo cinkovani i/ili farbani) i inox-a.

Usluge vezane za obradu metala u ponudi:

 • mehaničko sečenje lima do 12x4000mm,
 • sečenje CNC plazmom do 40mm debljine,
 • savijanje lima na CNC apkant presi 120Tx4000mm,
 • kružno savijanje lima do 6x2000mm,
 • savijanje cevi na trovaljak i trn,
 • varenje čelika, inoxa i aluminijuma,
 • montaža panela,
 • mašinska obrada na CNC i konvekcionalnim mašinama,
 • obrada velikih komada 4000x2000mm na NC Borverk-u ili BG130P.

                    Čelična konstrukcija
                                                                                                                       Čelična konstrukcija

Ban-Inox poseduje sledeće mašine: hidraulične makaze 12x4000, CNC apkant presu 120Tx3500, apkant presu 40x600, CNC plazme, CNC glodalicu, ekscentar prese 12 i25T, strug 250x3000, stubne busilice, rund za rolovanje lima 6x2000, trovaljak za savijanje cevi, tračnu testeru do fi250 CO2, Rel i Tig aparate za varenj. Takođe u svoj mašinski park smo uvrstili Laser AMADA 3000x1500mm radne površine i 2000W snage, koji omogućava sečenje crnih limova do 12mm debljine i inox-a do 8mm, a uskoro uvodimo CNC Punch presu za probijanje limova do 3mm debljine.

Primena čeličnih konstrukcija u građevinarstvu:

 • Zgradarstvo – sportske dvorane, izložbene hale, višespratne zgrade, industrijske hale, krovovi stadiona i hangara i sl.
 • Mostogradnja – drumski mostovi, železnički mostovi, kombinovani mostovi, pešački mostovi.
 • Specijalne (inženjerske) konstrukcije, antenski stubovi, stubovi dalekovoda, industrijski dimnjaci, silosi, rezervoari, cevovodi, ofšor platforme.

Prednosti čeličnih konstrukcija: visoke vrednosti mehaničkih karakteristika, male dimenzije i težine elemenata, industrijalizovana proizvodnja – visok kvalitet, laka manipulacija, transport i montaža, lakše i jeftinije fundiranje, manja osetljivost na seizmičke uticaje, fleksibilnost i adaptibilnost, mogućnost demontaže i trajna vrednost, laka i jednostavna sanacija i rekonstrukcija.

Nedostaci čeličnih konstrukcija: osetljivost na dejstvo korozije, osetljivost na dejstvo požara, potreba za kvalifikovanijom random snagom.

INOX konstrukcije

Inox, prohrom, rostfraj ili nerđajući čelik je čelik legiran u prvom redu hromom i niklom. Inox je moderan, higijenski i lako se čisti, otporan je na koroziju, izdržljiv, dobar za održavanje, pogodan za proizvodnju i na kraju pozitivno orijentisan prema očuvanju prorode jer se u potpunosti reciklira. Danas nerđajući čelik ima široku primenu zbog svojih antikorozivnih i nemagnetnih svojstava pa se koristi u građevinarstvu, prehrambenoj i hemijskoj industriji, industriji nameštaja, medicine, čak i proizvodnji nakita.

                    Inox bravarija
                                                                                                                          Inox bravarija

Montažne hale

Montažne hale se izrađuju za proizvodne, magacinske, kancelarijske i druge potrebe. Mogu biti obložene sendvič panelima ili trapeznim limovima u zavisnosti od potreba investitora.

Dispoziciono rešenje hale:

 • Hala - zgrada formirana od jednog ili više brodova.
 • Brod - parcijalni deo hale formiran nizom parova paralelnih stubova.
 • Polje - deo broda ograničen sa naspramnim parovima stubova.

                    Montažna hala
                                                                                                                        Montažna hala

Kovano gvožđe


Tehnologija kovanja je jedan od najstarijih i najraširenijih postupaka obrade metala deformisanjem. Nekada se kovanje radilo ručno i uz zagrevanje metala kovačkom vatrom, dok se danas kovanje uglavnom izvodi mašinski, dok se zagrevanje uglavnom vrši brenerima ili indukcijom u indukcionim kalemovima.

                    Kovano gvožđe
                                                                                                                           Kovano gvožđe

Kapije, ograde, gelenderi, nadstrešnice - Mogu biti izrađene od čelika, inoxa i kovanog gvožđa. One izrađene od čelika i kovanog gvožđa mogu biti toplo cinkovane u cilju zaštite od korozije a zatim farbane ili samo farbane, dok one od inoxa mogu biti brušene ili polirane.

Kontejneri - Stambeni i kancelarijski kontejneri su jednostavno, funkcionalno i brzo rešenje manjka prostora za stanovanje ili rad na terenu. Takođe su odlično rešenje za smeštaj porodica ugroženih raznim prirodnim i dr. nepogodama. Standardni 20ft kontejner izrađuje se u dimenzijama 6000x2400x2400mm, dužina kontejnera može biti od 3000-12000mm, a na zahtev kupca se može izraditi i u drugim dimenzijama. Po zahtevu se unutar njih mogu ugraditi toaleti, kupatila i kuhinje sa kompletnom vodovodnom i kanalizacionom instalacijom. Kontejneri se zbog uštede u transportu mogu poslati rasklopljeni.

                    Kontejner
                                                                                                                           Kontejner

U firmi se izrađuje još dosta toga od spomenutih materijala, pa se tako u ponudi nalaze i razne vrste stepeništa, zaštitne rešetke za prozore i vrata, unikatni nameštaj i sl.

 

 

Za više informacija o našim proizvodima i uslugama kontaktirajte nas

Zemunska 94b, Novi Banovci, Srbija

Telefon:
+381 63 396743 Branislav
+381 63 341436 Vladimir

office@ban-inox.rs

 

 

 

Ostali naslovi

article

Podovi i podne obloge

Podovi i podne obloge su po prirodi svog položaja površine koje treba da istrpe najviše nepovoljnih uticaja. Ovo je osnovni razlog zašto moraju biti izrađene o...

Saznaj više...
article

Unikatan, nepraktičan komadni nameštaj

Danas postoje različite mašine za obradu i pravljenje nameštaja. Međutim, ono što je još uvek na ceni, a retko se pronalazi, jeste ručni rad...

Saznaj više...
article

Da li planirate kupovinu tuš kabine ?

Kompanija Marconio Whirlpool SPA vam je spremila kratak vodič kroz različite tipove tuš kabina. Odaberite kvalitetan proizvod koji će vas svakodnevno regenerisati i omogućit...

Saznaj više...