MONT GLASS

Južni bulevar 38, 11000 Beograd
+381 60 02 15 406
+381 11 407 60 60
office@staklenisistemi.com
Ocenite kompaniju od 1 do 5

Ocena: 5/5 (4 glasova ukupno)

Ideja vodilja celokupnog MONT GLASS proizvodnog asortimana jeste all-in-glass pristup unutrašnjim pregradama. Čvrsto suprotstavljen “kavez” filozofiji, koju i dan danas vrlo često možemo sresti u poslovnim prostorima, u najvećoj meri zahvaljući “copy-paste” arhitektama, all-in-glass pristup teži izbacivanju glomaznih i rogobatnih aluminijumskih profila iz upotrebe prilikom uređenja poslovnih i rezidencijalnih prostora. Počev od 2006-te godine, širom Beograda grade se “pametne“ poslovne zgrade čiju unutrašnjost ispunjavaju office sistemi stari po nekoliko decenija, koji zbog svojih loših konstruktivnih rešenja moraju imati vertikalne profile na određenim rasterima.

Estetskoj nekompatibilnosti pomenutih sistema sa epitetom koji poslovne zgrade u svom nazivu nose, ponajviše doprinose tehnički loše rešena vrata, pre svega zbog izrazito širokih i debelih profila koji jednostavno moraju biti tih dimenzija kako bi u njih mogle da se postave šarke za vešanje krila vrata i brave za zaključavanje. Kako skladnost celokupnog sistema ne bi bila narušena, istih dimenzija su i horizontale i vertikale za vezu stakla sa podlogom (zidovi, pod, plafon). Rezutat toga je “kavez” efekat koji u visokoj meri sužava prostor i čini ga manje prijatnim mestom za boravak.

Srećom, smena generacija u arhitekturi, kao i spremnost i želja starijih i dokazanih srpskih arhitekata da u svoja dela unesu tehničke inovacije i estetska poboljšanja, all-in-glass pristup sve češće nalazi primenu na srpskom tržištu, o čemu svedoči veliki broj izvedenih objekata tokom poslednje tri godine, koje možete pregledati u okviru naših referenci.

Mont Glass je kompanija koja se pretežno bavi trgovinom i montažom DORMA proizvoda na tržištu Srbije i Crne Gore. Na osnovu Ugovora o partnerstvu sa kompanijom DORMA nastupamo kao DORMA ovlašćeni partner, čime klijentima garantujemo najbolji kvalitet po najnižim cenama.

 

 

 

Tip Naziv Datum kreiranja Preuzmi