Unikatan, nepraktičan komadni nameštaj

article

Danas postoje različite mašine za obradu i pravljenje nameštaja. Međutim, ono što je još uvek na ceni, a retko se pronalazi, jeste ručni rad i ručna izrada nameštaja. Magiju i tajnu ručno rađenog nameštaja ljubomorno čuvaju male umetničke radionice.

Spretne ruke, ideja i vreme su glavni pokretači pri stvaranju ove vrste nameštaja. Sve što želite da bude u životu unikatno zahteva dosta rada i truda, tako da nije čudno ukoliko za izradu svog unikatnog nameštaja čekate i po par meseci.

Jedna od retkih radionica za izradu nameštaja koji nema cenu, ili još bolje rečeno koji je uvek na ceni je i Impractical Hand Made. Vlada i Miša su umetnici u svom poslu, svaki komad nameštaja koji oni naprave izgleda jedinstveno. Vole da kažu da je njihov nameštaj „nepraktičan“ i da služi više za ukras. Treba pogledati svaku ivicu, stranicu i ako ste dobar znalac primetićete da je sve urađeno i dovedeno do savršenstva.

Dobili smo karatk opis njihovog stvaranja magije od drveta. Sami dizajniraju, projektuju i izrađuju jedinstvene komade nameštaja visokog kvaliteta. Završne obrade su vrhunske, jer podrazumevaju fino šmirglanje, a nakon toga poliranje najfinijom čeličnom vunom. Na kraju svi napravljeni komadi nameštaja se zaštićuju sa premazom dobijenim od prirodnih ulja, kao što su tung, lan, tikovina i nezaobilazni pčelinji vosak. Premaz se nanosi u sedam slojeva.

Za izradu nameštaja se koriste najkvalitetnije domaće i strane vrste drveta. Od domaćih vrsta drveta najčešće se koristi orah, hrast, brest, jasen, kruška. Od uvoznih vrsta koristi se američki orah i egzotične afričke vrste, kao što su padok, beli, ovengkol, niangon, kevazingo (bubinga), sapeli, iroko i mnoge druge.

Ponosni su na izradu stolice koja je dozvoljena replika, čuvenog američkog majstora Sema Malufa (Sam Maloof).

Ukoliko želite da Vaš životni prostor krasi jedan unikat praktično - „nepraktičnog“, ručno izrađenog komadnog nameštaja na koji ćete biti ponosni i čuvati ga za generacije koje dolaze, znate gde tako nešto možete pronaći i kome se možete obratiti.

Ne zaboravite na ono što je srž u Impractical Hand Made radionici, što čini život i bez čega nema života - ljubav prema nekome i nečemu.

Craftsmen: Miša Vukojičić & Vladan Ivanović

Telefon: 00381 64 117 4956

Broj mobilnog telefona: 00381 69 159 1763

Website: www.impractical.eu


Profil kompanije IMPRACTICAL HANDMADE FURNITURE sa proizvodima pogledajte na našem web portalu IDEALNI DOM

 

 

Ostali naslovi

article

Podovi i podne obloge

Podovi i podne obloge su po prirodi svog položaja površine koje treba da istrpe najviše nepovoljnih uticaja. Ovo je osnovni razlog zašto moraju biti izrađene o...

Saznaj više...
article

Unikatan, nepraktičan komadni nameštaj

Danas postoje različite mašine za obradu i pravljenje nameštaja. Međutim, ono što je još uvek na ceni, a retko se pronalazi, jeste ručni rad...

Saznaj više...
article

Da li planirate kupovinu tuš kabine ?

Kompanija Marconio Whirlpool SPA vam je spremila kratak vodič kroz različite tipove tuš kabina. Odaberite kvalitetan proizvod koji će vas svakodnevno regenerisati i omogućit...

Saznaj više...