Unesite živost u dnevnu sobu uz pomoć modernih tapeta

article

 

Ako Vam je dosadilo da boravite u kući jer već jako dugo izgleda isto, sa istim starim nameštajem, koji nažalost još nije skroz dotrajao da bi se menjao, imamo rešenje za vas. Najjeftiiniji i najbrži način da izmenite izgled svoje dnevne sobe je da stavite tapete. Pametnim izborom, tapete za dnevnu sobu će biti pun pogodak. Promenom izgleda zidova dobićete i dodatnu inspiraciju da pomeranjem nameštaja ili kupovinom novih detalja dodatno ulepšate prostor. Promenom izgleda zidova promenićete atmosferu u kući, jednostavno biće vam mnogo prijatnije.
 

Cvetni dezen

Ukoliko zavirite u prodavnicu tapeta primetićete da postoji mnoštvo cvetnih dezena. Neke tapete su u klasičnom, tradicionalnom stilu, sa velikim bogatim cvetovima, druge su sa dragim sitnim cvetićima i deluju diskretnije, dok su neke vrlo interesante sa apstraktnim prikazima cveća. Izbor stila cvetnih tapeta treba da zavisi od postojećeg ili planiranog nameštaja, kao i boja koje preovladavaju. Cvetni dezeni tapeta generalno unose vedrinu u svaki dom, a ukoliko su cvetovi pastelnih boja, deluju opuštajuće - kažu stručnjaci za prodaju tapeta D art Collection .
 

Pruge se vraćaju u modu

Veliki broj dezena sa različitim prugama govori o tome da su se pruge u uređenju stanova i kuća vratile na velika vrata. Možete pronaći pruge različitih veličina i boja, ali se najčešće kupuju one u dve boje. Sve nijanse sive, bež i bela boja pruga su najčešći izbor tapeta u Srbiji. Pruge mogu vizuelno da povećaju prostoriju, i da je izduže ukoliko su vertikalne a pritom u stanu nemate veliku spratnu visinu.

Tapete sa prugama deluju umirujuće na enterijer i vrlo su pogodne za kombinovanje sa nameštajem različitih stilova. Odlično se uklapaju sa stilskim nameštajem, sa vintidž stilom, ali i sa minimalističkim komodama i foteljama. Ukoliko ste širokih vidika i želite da eksperimentišete, možete se odlučiti i za kombinaciju tapeta različitih boja pruga, koje će krasiti različite zidove.
 

Jarke ili nežne boje tapeta

Kada se odlučujete za tapete koje će krasiti vašu dnevnu sobu, pored dezena koji vam je blizak, glavno pitanje će biti koje boje odabrati. Tapete se retko prave u potpuno jarkim bojama, crvenoj, narandžastoj ili ružičastoj. Obično su te boje vezane za detalje na obrascu tapeta i pored njih se nalaze i neki mirniji tonovi braon, sive ili zelene boje. Ukoliko vam se čini da vam je dnevna soba prejednostavna ili pomalo pusta, sa svedenim nameštajem, tapete koje sadrže jarke boje mogu da budu pravo osveženje.

Ukoliko imate interesantan dizajnerski nameštaj ili nameštaj koji je već u boji, birajte pastelne nijanse svih boja, gde nema crnih ili jako braon i zelenih motiva. Pastelni tonovi unose vedrinu i optimizam, naročito pastelne nijanse žute i narandžaste boje. Prilikom izbora boje tapeta konsultujte svoje ukućane kako biste našli kompromis jer je moguće da iste boje potpuno različito deluju na ljude. U većini su neslaganja vezana za upotrebu crvene boje, koja nekim ljudima izrazito prija, dok kod drugih budi nervozu, pa i agresiju.
 

Kombinujte tapete sa drugim materijalima

Tapete su pogodne za kombinovanje sa drugim materijalima. Tu je favorit, naravno, drvo u obliku parapeta na zidu u različitoj visini. Drveni parapeti su bili popularni početkom i sredinom prošlog veka, a danas se koristi uglavnom za oblaganje zidova u ekskluzivnim i luksuznim objektima. Vrlo često se lepi primerci parapeta mogu naći u starim salonskim stanovima, lepim kućama i raskošnim ugostiteljskim objektima.

Ako želite da vaša dnevna soba bude elegantna i da odaje utisak Art Deco-a, kombinujte drveni parapet i prigodne tapete cvetnog ili jednostavnijeg geometrijskog dezena. Tapete se dobro slažu sa gipsanim lajsnama i spuštenim plafonima. Tapete treba da uklopite i sa kućnim tekstilom, zavesama, prekrivačima, tepisima, prostirkama i jastučićima.

 

 

 

 

Ostali naslovi

article

Podovi i podne obloge

Podovi i podne obloge su po prirodi svog položaja površine koje treba da istrpe najviše nepovoljnih uticaja. Ovo je osnovni razlog zašto moraju biti izrađene o...

Saznaj više...
article

Unikatan, nepraktičan komadni nameštaj

Danas postoje različite mašine za obradu i pravljenje nameštaja. Međutim, ono što je još uvek na ceni, a retko se pronalazi, jeste ručni rad...

Saznaj više...
article

Da li planirate kupovinu tuš kabine ?

Kompanija Marconio Whirlpool SPA vam je spremila kratak vodič kroz različite tipove tuš kabina. Odaberite kvalitetan proizvod koji će vas svakodnevno regenerisati i omogućit...

Saznaj više...