Trakaste zavese za dnevnu sobu – idealno rešenje za moderno i elegantno uređenje

article

 

Dnevna soba je bitan deo životnog prostora ljudi. U njoj se provodi dosta vremena sa porodicom, prijateljima i važno je da bude vrlo funkcionalna i udobna. Uređenje prostorije u kojoj provodimo veći deo dana predstavlja veliki izazov, ali i zadovoljstvo. Mnogo je načina da dnevni boravak bude opremljena „po poslednjoj modi“. Nivo svetlosti je važno da bude prilagodljiv potrebama porodice – tokom dana da postoji mogućnost prijema sunčevih zraka, a tokom večeri da prostorija odiše privatnošću. Trakaste zavese su vrlo moderno i savremeno rešenje za uređenje dnevnog boravka.
 

Trakaste zavese omogućavaju regulisanje nivoa svetlosti

Trakaste zavese su sjajno rešenje za svaki prostor – stambeni i poslovni. Karakteriše ih velika prilagodljivost potrebama i željama kupaca. Birate boje i njihove nijanse, debljinu materijala izrade, sam materijal, dezen i dimenzije prema otvorima prozora. Visoka fleksibilnost odražava se i kao mogućnost kontinuirane regulacije nivoa svetlosti u dnevnom boravku. S obzirom na činjenicu da je ova prostorija ključna za prijem gostiju, svakodnevno obavljanje različitih aktivnosti, ali i večernji odmor, izrazito važno je i da postoji mogućnost promene nivoa prodora svetlosnih zrakova.
 


Trakaste zavese to omogućavaju u jednom potezu na osnovu ručnog ili daljinskog upravljača. Možete podesiti prosečan nivo svetlosti, zatim potpuno zavesu pomeriti sa prozora za potpun prodor sunca, ili kompletno zatamneti prostoriju zatvaranjem traka ovih zavesa. Izvrsnost ovih zavesa proizilazi na prvom mestu iz mogućnosti promene stepena osvetljenja prostorije, zatim slede estetske i druge karakteristike.
 

Trakaste zavese su moderne, elegantne i inovativne

Paleta za izbor boja, dezena i platna za trakaste zavese vrlo je široka. Možete izabrati određenu boju, pa čak u okviru nje željenu nijansu, da uskladite sa komadima nameštaja, tepisima ili drugim elementima enterijera. Ostavljaju jak utisak estetskog uređenja, usaglašenih boja i dizajnova u vašem dnevnom boravku. Birate širinu zavese okvirno od 60 centimetara do 4 metra, uz mogućnost izbora i širine svake pojedinačne trake. Pored toga što vašem enterijeru daju novi, elegantiji izgled cena trakastih zavesa je zanemarljiva u odnosu na njihov izgled i funkcionalanost. Veliki izbor trakastih zavesa možete pronaći u Lukć Rolet, firmi koja je specijalizovana za zavese svih tipova.
 


Ukoliko je uređenje vašeg dnevnog boravka prema minimalističkom stilu, u tom slučaju možete izabrati uske trakaste zavese – okvirno manje od 80 milimetara. Ukoliko su prozori veći, plafoni više i generalno komforan dnevni boravak, možete postaviti trake pojedinačne širine od 130 milimetara, a prema mogućnosti i šire. Zatim na ove zavese možete na krajevima dodati drapere modernih, uklopljenih boja i druge dekorativne detalje. Sa kristalima po dnu, uz drapere sa obe strane, daju dozu luksuza i elegancije dnevnom boravku..
 

Trakaste zavese su vrlo funkcionalne i uslužne

Funkcionalnost ove vrste zavesa proizilazi iz više razloga. Prvo, ugradnja je brza i efikasna. Zamislite kakvu zavesu želite, izaberete boju, dezen i dimenzije na osnovu prozora i jednostavnim pozivom, ili putem interneta poručite. Obično vreme izrade ne bude više od 15 dana, nakon čega dobavljač vrši i postavljanje, proveravanje funkcionisanja i daje najbitnije informacije o korišćenju i održavanju. Zauzimaju malo prostora oko prozora, pa ukoliko imate problem sa postavljanjem većih i težih slojeva, trakaste zavese su pravo rešenje za vas.
 


Mehanizam je pristupačan za rukovanje, vrlo su jednostavne, štede prostor, a daju dosta koristi svima, i u svakoj prilici. Trakaste zavese izrađuju se od kvalitetnih materijala, koji pored boje imaju i zaštitne slojeve, kako se boja, oblik i funkcije ne bi umanjili tokom vremena korišćenja. Održavanje zavesa je dosta jednostavnije nego kada se radi o klasičnim zavesama. Naime, potrebno je povremeno usisavanje, ili brisanje čistom, pokvašenom krpom.

Trakaste zavese ulepšavaju mnoge prostorije. Njihova funkcionalnost, moderan izgled, trajnost, jednostavnost rukovanja i odličan dizajn čine da se uklapaju brzo i lako u svaki dnevni boravak. Pružaju maksimalnu fleksibilnost u pogledu održavanja i promene nivoa svetlosti, ne zauzimaju prostor izvan okvira prozora. I danas su dosta popularne i tražene na našem tržištu, upravo zbog svih navedenih karakteristika i prednosti za korisnike.

 

 

Ostali naslovi

article

Podovi i podne obloge

Podovi i podne obloge su po prirodi svog položaja površine koje treba da istrpe najviše nepovoljnih uticaja. Ovo je osnovni razlog zašto moraju biti izrađene o...

Saznaj više...
article

Unikatan, nepraktičan komadni nameštaj

Danas postoje različite mašine za obradu i pravljenje nameštaja. Međutim, ono što je još uvek na ceni, a retko se pronalazi, jeste ručni rad...

Saznaj više...
article

Da li planirate kupovinu tuš kabine ?

Kompanija Marconio Whirlpool SPA vam je spremila kratak vodič kroz različite tipove tuš kabina. Odaberite kvalitetan proizvod koji će vas svakodnevno regenerisati i omogućit...

Saznaj više...