TECE: Svet inteligentnog inženjeringa

article

 

TECE GmbH osnovana je 1955. godine u Emsdetten, Nemačka. TECE je preduzeće srednje veličine koje proizvodi cevne sisteme za vodu, grejanje i gasne instalacije, ugradne vodokotliće i aktivacijske tipke za ispiranje kao i tuš kanalice, te druge sisteme odvodnje, a svoja projektovana kućna rešenja prodaje širom Nemačke i sveta na osnovu dugotrajnog odnosa s kupcem. Budući da znamo da praksa predstavlja najbolji razvoj proizvoda, često uključujemo naše kupce u razvoj novih proizvoda.

 

TECE AKTIVACIJSKE TIPKE ZA ISPIRANJE

Širok asortiman TECE aktivacijskih tipki za ispiranje, zadovoljava potrebe privatnih kao i javnih prostora. S površinama od stakla ili plemenitog čelika, TECE aktivacijske tipke savršeno se uklapaju u svaki dizajn kupatila. Proizvod sa sistemom: svaka TECE aktivacijska tipka odgovara svakom TECE-univerzalnom vodokotliću, s mogućnošću aktivacije spreda ili odozgo.
 

TECEloop - POTPUNO NOVE MOGUĆNOSTI OBLIKOVANJA
 

Neobičan dizajn TECEloop aktivacijske tipke otvara potpuno nove mogućnosti oblikovanja: Tipke su izrađene od stakla i imaju glatku površinu. TECEloop je osim toga, jedina aktivacijska tipka širom sveta, s mogućnošću ugradnje u ravnini zida. Uz to TECE u ponudi ima i specijalan okvir za ugradnju. Izrada je moguća u mnogobrojnim kombinacijama boja.

 

Staklene okvire, koje TECE nudi u beloj, zelenoj i crnoj boji moguće je kombinovati s tipkama u beloj i crnoj boji te izvedbi hrom mat/sjaj i zlatno. Pored toga postoji TECEloop temeljna verzija od plastike u bojama: bela, pergamon, hrom mat/sjaj, koja je takođe moguća u izradi s antibakterijskim delovanjem.
 

TECEsquare - BEZVREMENSKI OBLIK OD PLEMENITOG ČELIKA
 

Novi model aktivacijske tipke od TECE-a, za dvokoličinsko ispiranje, pravougaonog je oblika u obradi četkanog plemenitog čelika sa zaštitnim premazom protiv otisaka prstiju.
 

                              

 

Izuzetno pljosnata i minimalističkog dizajna, ova se tipka nedvosmisleno uklapa u svaki dizajn kupatila, što dokazuju i nagrade “Design Plus” 2009. godine te „Reddot Award“ 2010. godine. Posebnost ove tipke pored njenog dizajna, leži i u izuzetno tankoj ploči od svega 4 mm, što je čini jedinstvenom na celokupnom tržištu. Pored izrade od plemenitog čelika, TECEsquare dostupna je i u izradi sa staklenim okvirima te mogućnošću ugradnje u ravini sa zidom.

Za više informacija o TECE aktivacijskim tipkama posetite našu web stranicu www.tece.hr gde pomoću konfiguratora možete odabrati model tipke koji najbolje odgovara Vašem dizajnu kupatila.

TEHNIKA ISPIRANJA – MADE BY TECE
Štedite vodu, kad je moguće – dobro isperite, kad je potrebno!

Novi izlivni ventil za TECE vodokotlić omogućava potpuno ispiranje s 4,5 litara vode. Zahvaljujući dvokoličinskoj tehnici ispiranja, u slučaju manje potrebe koristi se manje ispiranje sa samo 3 litre vode.

Zbog kombinacije dvokoličinskog ispiranja i ispiranja s 4,5 litre, uz TECE vodokotlić moguća je ušteda do 50% vode - za razliku od tehnike ispiranja sa 6 ili 9 litara. Važno kod renoviranja: budući da su odvodne cevi u stanogradnji često dimenzionisane za velike količine vode za ispiranje, TECE vodokotlić moguće je naknadno preurediti na puno ispiranje sa 6 ili čak 9 litara vode. Tako i kod starih odvodnih sistema ne dolazi do začepljenja.

Za tehniku koja omogućava uštedu vode i univerzalnu primenu, TECE izlivni ventil osvojio je nagradu „Design-Plus“ 2009.

 

Novitet kod TECE ventila je fleksibilna prilagodba pritiska ispiranja. Svejedno koja se keramika koristi - pritisak ispiranja može se fleksibilno prilagoditi svakom WC-u. Primer: nakon instalacije WC-a, keramika se ne ispire dovoljno dobro. Kod uobičajenih izlivnih ventila pritisak ispiranja se naknadno može samo prigušiti, ali ne i povećati. TECE ventil ima rešenje za taj problem: izmenom standardno ugrađenog prigušnog prstena, pritisak ispiranja se i naknadno može povećati. U slučaju prskanja preko ruba WC-a, svakako se može i smanjiti.

Održavanje vodokotlića jednako je jednostavno kao i sama ugradnja. Kod zamene ventila ne treba rastavljati ili otvarati pojedine delove: ventil čini jedinstvenu celinu, u kojoj su svi delovi međusobno čvrsto spojeni.

TECE vodokotlić fabrički je predmontiran i za vreme prve faze ugradnje potrebno ga je samo priključiti na dovod vode. Kotlić treba otvoriti tek prilikom fine instalacije! Nakon prve faze ugradnje: ojačana spojna cev bez alata se pričvršćuje utičnom spojnicom na ulivni ventil. Zaštitna ploča je kompaktna celina, sastoji se od zaštite od prskanja, mehanike s polugom i pričvršćenja. Jednostavna montaža ventila uprkos malom revizorskom okviru. Poluge za aktiviranje postavljaju se brzo i tačno zbog postojećih oznaka za podešavanje. Kod servisa se može izvaditi kompletna tehnička celina s mehanizmom i polugom, poklopcem i pričvrsnom pločom. Sva podešavanja ostaju sačuvana.

TECEdrainline - INOVACIJA KOJA OSVAJA KUPATILO

Zahvaljujući inovativnim rešenjima kompanije TECE, dizajniranje kupatila kao i prostor za tuširanje dobija novu dimenziju.

Arhitekte i dizajneri kupatila već su davno prepoznali trend Wellness oaze u sopstvena četiri zida. Nažalost tehnička i prostorna ograničenja često sužavaju mogućnosti uređenja i oblikovanja. Sistemom TECEdrainline tuš kanalica, koje su ugrađene u nivou poda, omogućeno je nesmetano kretanje, bez prepreka ili stepenica, u celom kupatilu.

Odvod je premešten na ivicu i u sam pod čime su uklonjene sve prepreke u kupatilu. Prednost: tuširanje je od sada moguće bilo gde - čak i u sredini prostorije. Dosadašnja kruta ograničenja zamenjuje neočekivana sloboda kretanja. Tuširanje u nivou poda ne samo da je ugodnije i sigurnije, nego i optički deluje opuštenije: čak i mala kupatila deluju prostranije. Idealno rešenje i za kupatila bez prepreka, kada fizička ograničenja korisnika zahtevaju isključivo tuš u nivou poda.

 

             

TECEdrainline asortiman sastoji se od sedam različitih dizajniranih rešetaka od plemenitog čelika u poliranoj ili četkanoj obradi te utora „plate“ koji omogućava adaptaciju u skladu s pokrovom poda. Dostupne su u ravnoj te ugaonoj izradi u raznim standardnim veličinama. Takođe u ponudi su kanalice sa staklenim umetkom u tri različite boje: bela, crna i zelena. Staklena izrada moguća je samo na ravnim kanalicama. Novo u asortimanu TECEdrainline je „nevidljiva“ ravna kanalica za prirodni kamen s nosačima od plemenitog čelika. Podovi od prirodnog kamena imaju svoj nepogrešivi šarm. Međutim, instalacija u takvu vrstu poda, često je i vrlo nepraktična. TECE je zato razvio posebnu kanalicu za prirodni kamen koja čini instalaciju i dihtovanje mnogo jednostavnijim.

Pomoću konfiguratora na web stranici www.tece.hr, moguće je definisati različite varijante tuš kanalica u okruženjima s različitim pokrovima. Sve kanalice izrađene su od plemenitog čelika, bez procepa i vijaka te su time vrlo jednostavne za čišćenje i održavanje uz visok stepen higijene.

Dizajnirani pokrovi iz TECE-a ispitani su u skladu s DIN EN 1253 i mogu se koristiti za razred opterećenja K3 (opterećenje do 300 kg). Izrađeni su od jednostrukog sigurnosnog stakla u skladu s DIN EN 12150 i DIN 1249.

Za više informacija o TECEdrainline seriji pogledajte na našem internet sajtu www.tece.hr

TECElux - POTPUNO NOVI OSEĆAJ KUPATILA…

Pritisak i ispiranje pripadaju prošlosti, s TECElux-om objedinjene su čak četiri inteligentne funkcije: odsis neprijatnih mirisa, aktivacija dodirom, dvokoličinska tehnika ispiranja i podešavanje po visini. TECElux je terminal za sve WC funkcije današnjice i budućnosti. Često naglasak na higijenu i udobnost stavlja estetiku u pozadinu, ali TECE je sada stvorio oblik koji objedinjuje sve funkcije. Tehnologija nestaje iza zida, a vidljiva ostaje samo posebno pljosnata ploča od belog ili crnog sigurnosnog stakla koja se savršeno uklapa u svaki ambijent kupatila. Velika staklena površina zatvara revizijsko okno i prikriva vodokotlić i priključke za struju i vodu, a sastoji se od dva dela koja optički deluju kao celina.

 

TECElux moguće je kombinovati sa gotovo svim modelima keramike i većinom modela tuš-WC-a. Ploča velike površine štiti zid od prskanja i omogućuje oblikovanje zida bez pločica.

WC terminal temelji se na proverenoj tehnologiji TECE predzidnih sistema te sistema ispiranja. Uprkos svojoj multifunkcionalnosti, TECElux vrlo se jednostavno ugrađuje, u svega nekoliko koraka te je odmah spreman za upotrebu. TECElux-modul dostupan je u tri različita stepena nadogradnje - TECElux 100, 200 i 400. Svi moduli sastoje se od samonosivih, stabilnih ugradnih okvira i pouzdanog TECE vodokotlića s dvokoličinskom tehnologijom ispiranja.

Za inteligentan spoj dizajna i funkcionalnosti TECElux je već višestruko nagrađivan.

TECElux “sen -Touch” - ČISTA MAGIJA
Na prvi pogled izgleda kao obična staklena ploča, ali kada se približite, obrisi aktivacijskih tipki počinju da svetle. Princip funkcionisanja postaje jasan: za aktivaciju velikog ili malog ispiranja dovoljan je lagani dodir vrhovima prstiju – u bliskom polju (ca. 10 mm) čak i bez dodira.

TECElux “m-Lift” - VELIK I MALEN
Visinu keramike moguće je pomoću podesive osovine u rasponu od 8 cm, prilagoditi bez prekida.

TECElux “ceramic-Air” - UVEK ČIST VAZDUH
Sistem provetravanja „ceramic-Air“ deluje pomoću novog keramičkog filtera od aktivnog uglja.

TECElux “smart-Connect” - PAMETAN SPOJ
TECElux „smart-Connect“ integriše tehnologiju nevidljivo i sigurno u predzidni modul.

Dobrodošli u svet inteligentnog domaćeg inženjeringa.

TECE d.o.o.
Fallerovo šetalište 16, 10000 Zagreb, Hrvatska
Tel: +385 1 3079 000;    Fax: +385 1 3079 048
E-mail: info@tece.hr    Web: www.tece.hr

 

TECE proizvode: ugradne vodokotliće, aktivacijske tipke za ispiranje, tuš kanalice te druge sisteme odvodnje, kao i cevne sisteme za vodu, grejanje i plinske instalacije, pogledajte na našem internet portalu IDEALNI DOM

 

 

Ostali naslovi

article

Podovi i podne obloge

Podovi i podne obloge su po prirodi svog položaja površine koje treba da istrpe najviše nepovoljnih uticaja. Ovo je osnovni razlog zašto moraju biti izrađene o...

Saznaj više...
article

Unikatan, nepraktičan komadni nameštaj

Danas postoje različite mašine za obradu i pravljenje nameštaja. Međutim, ono što je još uvek na ceni, a retko se pronalazi, jeste ručni rad...

Saznaj više...
article

Da li planirate kupovinu tuš kabine ?

Kompanija Marconio Whirlpool SPA vam je spremila kratak vodič kroz različite tipove tuš kabina. Odaberite kvalitetan proizvod koji će vas svakodnevno regenerisati i omogućit...

Saznaj više...