ROLO ZAVESE SU IDEALNE ZA VAŠ STAN ILI POSLOVNI PROSTOR

article

 

Prilikom opremanja enterijera sve više ljudi se zapravo odlučuje za kupovinu rolo zavesa. One su postale poslednjih godina veoma popularne, naročito kada se opremaju moderni stanovi ili poslovni prostori. Za početak je veoma važno napomenuti da se svi rolo sistemi prave po tačnim merama.

Kada želite da poručite rolo zavese, uvek izmerite prvo širinu i visinu Vašeg prozora.  Imajte na umu da se svi rolo sistemi mogu veoma lako i jednostavno montirati na svim površinama. Bilo da je u pitanju zid, plafon ili okvir prozora, mehanizam može čvrsto stajati i redovno se koristiti.

 

ROLO ZAVESE SA ILI BEZ ALU MASKE

Moramo napomenuti da svaki rolo mehanizam može da bude poručen sa ili bez zaštitne maske. Maska se zapravo koristi kako bi se zaštitilo platno koji stoji na vrhu mehanizma. Osim što ima zaštitnu ulogu, maska može da bude i prijatno dekorativno rešenje. Rolo zavese sa maskom se mogu poručiti u beloj, bež, sivoj ili crnoj boji.

Cena sistema sa maskom je malo skuplja od onog bez nje. Zato ukoliko ne želite gledate namotano platno, savetujemo da uzmete sistem sa maskom. Način funkcionisanja je potpuno isti, tako da ostaje samo da odlučite koji stil se više uklapa u Vašoj prostoriji.

 

KAKO SE ODRŽAVAJU ROLO ZAVESE

Održavanje svakog rolo sistema je veoma lako i jednostavno. Platna svakog kvalitetnog rolo modela su napravljena od PVC materijala koji je veoma izdržljiv. Iz tog razloga postoji posebna deklaracija koja definiše svako platno i opisuje tačan način održavanja. Veoma je bitno napomenuti da su sva platna antialergijska i da su UV otporna. To znači da sunčevi zraci ne mogu vremenom izbledeti boju platna Vaše rolo zavese - kaže nam Luka Dragić vlasnik preduzeća D-Art Collection  rolozavese.rs.

Što se tiče načina održavanja, dovoljno je da koristite mokru i suvu magičnu krpu. Sa vremena na vreme je dovoljno da laganim pokretima prebrišete površinu zavese mokrom krpom. Nakog toga osušite platno tako što ćete ga prebrisati sa suvom krpom. Ovo je kompletan proces održavanja rolo sistema. Pranje parnim čistačem ili pranje u veš mašini kod rolo platna nije dozvoljeno jer će se tako materijal uništiti.

 

ROLO PLATNO ZA ZATAMNJIVANJE PROSTORA

Postoji stotine različitih vrsta i modela platna za rolo zavese koje se stavljaju na prozore. Međutim, ukoliko želite potpuni mrak u vašem prostoru, savetujemo Vam Blackout model rolo platna. Ova vrsta materijala potpuno neutrališe sunčeve zrake tako da svetlost ne može proći kroz zavesu. Platno se može poručiti u svim bojama i odličan je izbor za sve one koji žele da zatamne prostoriju.

Blackout platno se veoma često koristi prilikom opremanja kancelarija i poslovnih prostora. Idealno je kada želite da tokom dnevnih sastanaka umanjite jačinu spoljašnje svetlosti. Najviše se poručuje za sve prostorije u kojima se često koristi video projektor. Potpuno neutralisanje sunčevih zraka je efikasno isključivo uz korišćenje ove vrste materijala.

 

ROLO ZAVESE SE UGRAĐUJU NA SVIM POVRŠINAMA

Ukoliko želite da ugradite rolo zavese, bitno je znati da se one mogu ugraditi na svim površinama. Postoji način da se svaki mehanizam ugradi na plafon bilo da je u pitanju gips, beton ili karatavan. Uz svaki rolo sistem se dobija odgovarajuća oprema za montažu.

Ako se odlučite za montiranje na zidu, nije nikakav problem. Dobićete uz svoj rolo mehanizam posebne L nosače koji se lako montiraju. Mehanizam se nakon postavljanja nosača lako fiksira i Vaše rolo zavese su spremne za upotrebu.

Ako nemate mogućnost ugrađivanja na ovim površinama, onda savetujemo ugradnju na sam okvir prozora. Rolo zavese se mogu nakačiti na sam prozor ili se montirati tako da prekrivaju samo staklenu površinu.

Za koju god opciju da se odlučite, savetujemo Vam da angažujete profesionalne montažere. Rolo mehanizmi nekada mogu veoma teški i zato je potrebno da ih ugradite na pravi način.

 

KAKO SE POMERA ROLO MEHANIZAM

Svaki rolo mehanizam se može pomerati gore ili dole na dva načina. Prvi način je pomeranje pomoću lančića koji se može staviti sa leve ili desne strane mehanizma. Lančić može biti napravljen od PVC plastike ili od metala. Jednostavnim pomeranjem na gore ili dole možete sami namestiti željenu poziciju Vaše rolo zavese.

Drugi način pomeranja je putem daljinskog upravljača. Postoje rolo sistemi koji rade na struju i koji se pomeraju jednostavnim klikom na dugme. Ovaj način se može koristiti za jednu ili više rolo zavesa na svim površinama. Ugradnja rolo sistema koji imaju mogućnost pomeranja na daljinski upravljač je popularna za sve poslovne prostorije.

 

 

 

Ostali naslovi

article

Podovi i podne obloge

Podovi i podne obloge su po prirodi svog položaja površine koje treba da istrpe najviše nepovoljnih uticaja. Ovo je osnovni razlog zašto moraju biti izrađene o...

Saznaj više...
article

Unikatan, nepraktičan komadni nameštaj

Danas postoje različite mašine za obradu i pravljenje nameštaja. Međutim, ono što je još uvek na ceni, a retko se pronalazi, jeste ručni rad...

Saznaj više...
article

Da li planirate kupovinu tuš kabine ?

Kompanija Marconio Whirlpool SPA vam je spremila kratak vodič kroz različite tipove tuš kabina. Odaberite kvalitetan proizvod koji će vas svakodnevno regenerisati i omogućit...

Saznaj više...