Prednosti ugradnje laminata u modernim kuhinjama

article

                                                                                                                                         

Ukoliko renovirate kuhinju ili samo želite delimično da je osvežite, promena poda je vrlo efektna stvar. Nove moderne kuhinje, pretežno u minimalističkom stilu, često se ne uklapaju sa starim demode pločicama i taj problem se lako i jeftino rešava. Ugradnjom laminata rešava se kako stilski, tako i funkcionalni problem.

Nove generacije laminata se prave sa različitim dezenima, od svih vrsta prirodnog drveta do imitacije keramičkih pločica, kamena, jednobojnih glatkih i mat površina. Ploče laminata mogu da zadovolje najrazličitije potreba klijenata jer se razlikuju po kvalitetu, dimenzijama, površinskim efektima, ivicama, ...itd.

Laminat u kuhinji je jedna od najpraktičnijih stvari koje možete da unesete u svoj dom.
 

 

Poželjne osobine kuhinjskih podova

 

Pod u kuhinji bi trebao biti otporan na vodu i krzanje zbog velike mogućnosti izlivanja raznih tečnosti tokom pripreme hrane i ručavanja. Svi znamo za slučajeve u svom okruženju kada se „digao“ parket zbog izlivanja vode usled pucanja cevi i sličnih dešavanja.

Sa laminatom vlasnici modernih kuhinja su pošteđeni takvih neprijatnosti. Glatka površina laminata je napravljena od čvrstog materijala koji je u većoj meri otporan na vodu i druge tečnosti. Takođe, dosta je otporan je i na padove tupih predmeta i nezgode u vidu pada escajga, koje prolaze bez oštećenja površine laminata.

U odnosu na keramičke pločice, laminat je topliji na dodir, ali ima i topliji izgled u zavisnosti od željenog dezena. Laminat ne treba da se suši i nema neprijatna isparenja kao što je slučaj sa parketom nakon lakiranja, može se koristiti odmah.

Topli dezeni hrastovog i bukvinog drveta daju svakoj kuhinji vrlo prijatan izgled i dobro se kombinuju sa modernim materijalima i formama.

 

Ne trebaju vam majstori za postavljanje laminata

 

Laminat se postavlja veoma lako i ne zahteva pozivanje majstora jer su laminantne ploče napravljene po principu uklapanja. Laminat možete postaviti bez prethodnog uklanjanja keramičkih pločica i takođe bez njihovog oštećenja.

Može se postaviti i preko drugih vrsta podova, ali je bitno da je pod ravan i da ne sadrži vlagu. Kada kupljen laminat donesete kući, imajte u vidu da treba da odstoji na sobnoj temperaturi oko dva dana i prilagodi se, pre nego što ga postavite.

Laminat se ne lepi za podlogu i ne pričvršćuje za pod na bilo koji način, zato se kaže da je to „plivajući pod“. Laminati su najčešće napravljeni tako da se uklapaju 2-lock ili T-lock sistemom jednostavnim potezom i klikom.

Ukrajanje laminata se vrši lako uz pomoć manje testere, lenjira i grafitne olovke. Vaša nova moderna kuhinja će u jednom danu zasijati punim sjajem bez majstora, čišćenja posle njih i gubljenja nerava.

Ukoliko želite da vam kuhinja bude vrlo topla, a pri tome ne poseduje grejno telo, razmislite o tome da ispod laminata ugradite podno grejanje. Grejni sistem je potrebno ugraditi pri izlivanju betona ili jednostavno tokom izlivanja cementne košuljice.

 

Lako čišćenje laminata

 

Laminat se vrlo lako čisti i suvom krpom od svakodnevne manje prljavštine. Povremeno laminat treba temeljno očistiti tolom vodom i sredstvom namenjenim za čišćenje laminata, koje možete naći u bolje opremljenim radnjama.

Ukoliko želite da svom podu date novi sjaj to možete lako učiniti sa blagim rastvorom običnog sirćeta, čiji neugodan miris prilično brzo ispari. Teže fleke od različitih obojenih hemikalija i mastila možete efikasno očistiti razblaženim medicinskim alkoholom i vatom.

Bitno je da laminat nikada ne tretirate abrazivnim sredstvima koje koristite za čišćenje kuhinje i pločica u kupatilu. Da se laminat ne bi skupio u toku grejne sezone (proizvod od drveta) preporučuje se upotreba ovlaživača vazduha u zimskim mesecima.

Ne treba koristiti sredstva za poliranje. Laminat u kuhinji će vam biti vrlo dugotrajan ukoliko se budete pridržavali ovih nekoliko saveta za čišćenje.

 

 

Salon Laminata Breza Enterijeri nudi širok asortiman laminatnih podova u raznim kvalitetima, posetite nas na adresi Sretena Mladenovića 52, Vidikovac 11000 Beograd ili nas pozovite na tel.  011 2340 100.

 

Ostali naslovi

article

Podovi i podne obloge

Podovi i podne obloge su po prirodi svog položaja površine koje treba da istrpe najviše nepovoljnih uticaja. Ovo je osnovni razlog zašto moraju biti izrađene o...

Saznaj više...
article

Unikatan, nepraktičan komadni nameštaj

Danas postoje različite mašine za obradu i pravljenje nameštaja. Međutim, ono što je još uvek na ceni, a retko se pronalazi, jeste ručni rad...

Saznaj više...
article

Da li planirate kupovinu tuš kabine ?

Kompanija Marconio Whirlpool SPA vam je spremila kratak vodič kroz različite tipove tuš kabina. Odaberite kvalitetan proizvod koji će vas svakodnevno regenerisati i omogućit...

Saznaj više...