Potkrovlje koje bi svako poželeo

article

 

Slobodno možemo reći da se ne nailazi često na tako osoben i zanimljiv projekat kao što je Loft 9b, stan u potkrovlju stambene zgrade u Sofiji - potkrovlje koje bi svako poželeo. Kada su vlasnici, arhitekta Dimitar Karanikolov i dizajnerka enterijera Veneta Nikolova odlučili da odu iz Londona, ovaj prostor je bio još samo jedan u nizu memljivih, zapuštenih potkrovlja. Renoviranje je bila nužnost a način na koji su preneli svoj lični stil i projektantsku filozofiju je vredan pažnje i pohvale.

 

Loft 9b stan u potkrovlju

 

U središtu dnevnog boravka je tamni kubus obložen betonskim pločama, koji je zapravo liftovska kućica iznad koje je izvedno kupatilo. Iznenađenja tu tek počinju jer se merdevinama pored kubusa možete popeti u kutak namenjen relaksaciji, u kom se nalazi kada, upuštena u pod. Ovaj prostor ima dvojnu namenu jer se može koristiti kao gostinska soba.

 

Loft 9b - kupatilo

 

 

Stranu kubusa orijentisanu prema dnevnom boravku ispunjavaju police čijom dinamikom je negirana monotonost zida dok je trpezarija integrisana sa dnevnim boravkom i okrenuta prema terasi. Gotovo dvoetažni stakleni zid dnevnog boravka prirodno osvetljava prostor i povezuje ga sa terasom, kao njegovim sastavnim delom.

 

 

 

 

Na drugoj bočnoj strani dominantnog kubusa nalazi se radni kutak. Ono što pažljivim posmatračima privlači pažnju u ovom prostoru svakako su suptilni detalji koji obiluju praktičnošću. Tako je npr. unutrašnja jedinica klima uređaja sakrivena drvenom maskom koja u svom produžetku postaje polica.

 

 

 

 


U spavaćoj sobi, najupečatljiviji komadi nameštaja su svakako komoda i plakar firme Loftcase koja izrađuje nameštaj u prepoznatljivom, retro stilu.

 

 

Bez obzira da li vam je lični stil vlasnika ovog stana dopadljiv jer se može okarakterisati kao industrijski šik, ono što svakako ostavlja najjači utisak na nas posmatrače je količina unete ljubavi u prostor i izuzetno vešta i domišljata rešenja koja ovo potkrovlje čine jednim od najboljih projekata enterijera koji smo u skorije vreme videli.

 

 

 

Opremite vašu dnevnu sobu, spavaću sobu, kancelariju ili poslovni prostor. Nameštaj, dekoracije i oprema za dečije sobe, kupatilo, kuhinju, trpezariju, bašte i terase, predsoblja. Nameštaj i oprema za ugostiteljstvo, kafiće, restorane, hotele...

Sve za vaš dom, vesti i informacije na jednom mestu!
 

 

 

 

Ostali naslovi

article

Podovi i podne obloge

Podovi i podne obloge su po prirodi svog položaja površine koje treba da istrpe najviše nepovoljnih uticaja. Ovo je osnovni razlog zašto moraju biti izrađene o...

Saznaj više...
article

Unikatan, nepraktičan komadni nameštaj

Danas postoje različite mašine za obradu i pravljenje nameštaja. Međutim, ono što je još uvek na ceni, a retko se pronalazi, jeste ručni rad...

Saznaj više...
article

Da li planirate kupovinu tuš kabine ?

Kompanija Marconio Whirlpool SPA vam je spremila kratak vodič kroz različite tipove tuš kabina. Odaberite kvalitetan proizvod koji će vas svakodnevno regenerisati i omogućit...

Saznaj više...