Police - zavedite red u kući sa stilom

article

 

Primeri modularnih sistema polica koji slede su pažljivo birani, sa fokusom na njihovoj praktičnoj i univerzalnoj primeni kao i estetskim vrednostima koje poseduju. Kako je njihova dostupnost kod nas krajnje diskutabilna, želimo da vam ovaj članak posluži makar kao inspiracija. Svi primeri su osmišljeni vodeći računa o krajnjem korisniku koji je racionalan ali istovremeno ceni kvalitet, praktičnost i dugotrajnost proizvoda.

Proslavljeni industrijski dizajner Dieter Rams je jednom prilikom rekao: "Ubeđen sam da je dobro promišljeni dizajn presudan za kvalitet proizvoda. Onaj koji je loše dizajniran ne samo da je ružniji nego je i manje vredan i koristan. Da stvar bude gora, može biti nametljiv."

 

Montana System

 

Montana System  Montana System

 

Peter J. Lassen je 1982. godine osnovao Montana Møbler A/S i predstavio dizajn izuzetno praktičnog sistema polica koji sa 36 osnovna modula u 4 različite dubine, policama, fijokama i osvetljenjem omogućava nastanak bezbroj kombinacija. Dizajn ovog sistema predstavlja jedan od klasika industrijskog dizajna sa kraja XX veka.

 

OTZ

 

Kolekcija OTZ

Kolekcija OTZ libanske firme Facmodo Design predstavlja funkcionalni, jednostavni modularni sistem polica, proizveden od metala.

 

Dixon modularni sistem

                    Dixon modularni sistem

Ručno rađeni, čvrst i elegantan, modularni sistem Dixon izrađuje Dare Studio i složićete se, ovo je izuzetno lep primer britanskog industrijskog dizajna.

 

Stak Trolley

 

Stak Trolley Stak Trolley

Vodeći se motom "onoliko koliko je neophodno" Patrick Frey i Richard Lampert su dizajnirali glatki, jednostavni, mobilni sistem polica koje se mogu lako uklopiti u vaš radni ili životni prostor.

 

Componibili
 

Componibili Componibili

Anna Castelli Ferrieri je 1968. godine za Kartell dizajnirala modularni sistem polica koji će kasnije postati klasik industrijskog dizajna. Kolekcija Componibili se pokazala izuzetno funkcionalnom, prilagodljivom i za današnje standarde pametnom. Dostupne su verzije sa kružnom ili kvadratnom osnovom, različitih boja i veličina.

 

606 Univerzalni sistem polica

 

 

Proizvođač nameštaja, firma Vitsœ je kao svoj moto izabrala slogan "živi bolje uz manje stvari koje duže traju." Takav, skroman način razmišljanja vrednuje krajnjeg korisnika kao individuu, što je daleko od aktuelnog odnosa proizvođača u potrošačkom društvu. Dieter Rams je 1960. godine dizajnirao 606 univerzalni sistem polica koji svojom čistom industrijskom estetikom, raznovrsnošću i fleksibilnošću predstavlja komad nameštaja koji će doživotno biti uz vas.

 

Royal System®

 

Royal System® Royal System®

Podatak da je Poul Cadovius dizajnirao ovaj sistem pre tačno 65 godina zvuči gotovo neverovatno jer i dan danas ostavlja utisak neprevaziđene modernosti i elegancije. Kompanija Royal System je 2010. godine otkupila prava na proizvodnju i počela sa proizvodnjom ovog jedinstvenog, visećeg sistema koji je dostupan u više različitih materijala poput oraha, hrasta ili metala.

 

String®

 

String® String®

Švedski arhitekta Nils Strinning je 1949. godine dizajnirao sistem polica jednostavan za sklapanje i premeštanje, funkcionalan i ujedno stabilan. Kao i većina konkurentskih sistema, dostupan je u više različitih veličina i materijala.

 

Stacked

 

Stacked Stacked

Belgijski arhitekta, Julien De Smedt stoji iza dizajna polica Stacked koje modulima različitih veličina formiraju sistem koji obiluje dinamikom bez narušavanja jednostavnosti i funkcionalnosti.

 

835 Infinito

 

835 Infinito 835 Infinito

Čuveni proizvođač nameštaja, Cassina i dizajner Franco Albini su kreirali kolekciju polica 835 Infinito koja se sastoji iz nosećih vertikalnih elemenata, pregrada sa vratima i policama sa dve različite dubine kako bi se istakla potreba za unošenjem reda u prostor.

 

Randomito

 

Randomito Randomito

MDF Italia proizvodi Randomito, kolekciju vertikalnih modularnih polica dostupnih u beloj, narandžastoj, oker i zelenoj boji. Kombinovanjem više modula postiže se izuzetno jak vizuelni utisak u prostoru tako da ovaj tip polica možete koristiti kao atraktivan detalj u jednostavnom, monohromnom enterijeru.

 

Autor: Peđa Marković d.i.a.

 

Opremite vašu dnevnu sobu, spavaću sobu, kancelariju ili poslovni prostor. Nameštaj, dekoracije i oprema za dečije sobe, kupatilo, kuhinju, trpezariju, bašte i terase, predsoblja. Nameštaj i oprema za ugostiteljstvo, kafiće, restorane, hotele...

Sve za vaš dom, vesti i informacije na jednom mestu!
 

 

 

 

Ostali naslovi

article

Podovi i podne obloge

Podovi i podne obloge su po prirodi svog položaja površine koje treba da istrpe najviše nepovoljnih uticaja. Ovo je osnovni razlog zašto moraju biti izrađene o...

Saznaj više...
article

Unikatan, nepraktičan komadni nameštaj

Danas postoje različite mašine za obradu i pravljenje nameštaja. Međutim, ono što je još uvek na ceni, a retko se pronalazi, jeste ručni rad...

Saznaj više...
article

Da li planirate kupovinu tuš kabine ?

Kompanija Marconio Whirlpool SPA vam je spremila kratak vodič kroz različite tipove tuš kabina. Odaberite kvalitetan proizvod koji će vas svakodnevno regenerisati i omogućit...

Saznaj više...