Novosti u građevinarstvu

article

 

Budućnost je stigla - "Štampani" most u Amsterdamu
 

Dizajner Joris Laarman je nedavno predstavio svoju nameru da u Amsterdamu izvede prvi most izveden 3D štampom. Kako sam kaže "Svi pričaju o 3D štampi ali se ne radi previše na ostvarivanju punog potencijala ove tehnologije. Ovo je naš pokušaj da digitalnu fabrikaciju podignemo na viši nivo.

Most će se nalaziti u amsterdamskoj "crvenoj" četvrti i prema planovima, biće dugačak 8 a širok 4 metra. Iako je prvobitno bilo planirano da most bude izveden na licu mesta, zbog mogućih rizika i pionirskog poduhvata, naročiti roboti će ga proizvesti na amsterdamskom brodogradilištu, odakle će biti transportovan u centar grada.
 

Sam gospodin Laarman nije siguran koliko će trajati proces proizvodnje mada nije planirano da se projekat završi pre 2017. godine. Sada, kada je određena konačna lokacija mosta, projekat će u dogledno vreme ući u završnu fazu realizacije. Gospodin Laarman je osnova kompaniju MX3D, koja razvija tehnologiju gradnje mosta što uključuje korišćenje robota koji izvode sve definisane operacije.

Na svečanosti koja je upriličena povodom početka realizacije ovog projekta, zamenica gradonačelnika Amsterdama, gospođa Kajsa Ollongren je izjavila da je grad Amsterdam "ponosan što će prvi štampani most biti tu izveden." Istom prilikom, gospodin Laarman je izjavio da se gradnjom pomoću robota savlađuje ograničenje nametnuto fizilkim karakteristikama 3D štampača i teoretski omogućava gradnja beskonačno velikih struktura.


Liftovi za 21. vek
 

Poznata nemačka kompanija ThyssenKrupp u saradnji sa Microsoft-om je razvila novu generaciju liftova. Zajedničkim radom dve kompanije nastao je MAX, sistem liftova koji je osmišljen sa ciljem uštede vremena korisnika. U savremenoj civilizaciji, liftovi su postali najviše korišćeno prevozno sredstvo o čemu svedoči podatak da svakog dana, širom planete, 12 miliona liftova preveze nešto više od milijardu ljudi. Ipak, usled kvarova i neophodnog održavanja, tokom jedne godine, liftovi nisu u funkciji ukupno 190 miliona sati.

 

 

Korišćenjem Azure INternet of Things platforme koju je razvio Microsoft, MAX liftovi će značajno smanjiti vreme jer će u realnom vremenu dostavljati podatke servisnim službama o stanju opreme i predviđenom održavanju. Prilagođeni softver će analizirati prispele podatke i na osnovu njih proceniti očekivani životni vek određenih komponenti i na osnovu toga organizovati održavanje liftova. Tokom probnog perioda novog sistema, kompanija ThyssenKrupp će ugraditi oko 180.000 MAX liftova širom Sjedinjenih Država, Nemačke i Španije dok će prema planovima, u naredne dve godine, ovaj sistem postati dostupan i na ostalim kontinentima.
 

Korak napred u prefabrikovanoj gradnji
 

Skilpod je relativno nova kompanija u domenu prefabrikovane gradnje u Evropi ali je za samo 2 i po godine postojanja uspela da skrene pažnju stručne javnosti na svoje proizvode. Ideja vodilja na kojoj kompanija počiva je težnja za gradnjom laganih, samim tim i mobilnih, prefabrikovanih kuća koje svojim kvalitetom i komforom ni po čemu ne zaostaju za klasično građenim objektima. Nakon realizacije brojnih prototipova od čelične ili drvene konstrukcije, osnivači Skilpoda su se susreli sa materijalom koji je definisao budućnost njihove kompanije - CLT-om, tj. unakrsno lameliranim drvetom.
 

 

 

Prema rečima osnivača Skilpod-a, CLT nije jeftin materijal, ali svojom upotrebnom vrednošću predstavlja idealno rešenje za njihove projekte. Izuzetno je čvrst što je od presudnog značaja kako tokom eksploatacije, tako i tokom transporta. Olakšava i ubrzava proizvodnju, ima odlična termička svojstva i njegova osnovna završna obrada je veoma prijatna čime se izbegava korišćenje gipsa.

Novi model, Skilpod Energy Plus je jedinica površine 48 m2 koja je projektovana sa ciljem da služi samcima, mladim parovima ili starijim osobama koje bi tako mogle da žive u blizini svojih najbližih umesto u staračkim domovima. Jedinica se odlikuje odličnim termičkim karakteristikama pri čemu od održivog objekta, u zavisnosti od opreme, može postati i energetski negativni objekat (proizvodi više energije nego što joj je potrebno). Rešavanju fasade je posvećena posebna pažnja kako bi se odgovorilo brojnim zahtevima klijenata koji su želeli kompaktne, savremene fasade bez podela. Tako je nastao kompozitni materijal mešanjem poliestera i drveta koji je izuzetno čvrst, izdržljiv i otporan a istovremeno jednostavan za ugradnju.
 

 

 

Priredio: Predrag Marković, dipl.inž.arh.

 

 

 

Ostali naslovi

article

Podovi i podne obloge

Podovi i podne obloge su po prirodi svog položaja površine koje treba da istrpe najviše nepovoljnih uticaja. Ovo je osnovni razlog zašto moraju biti izrađene o...

Saznaj više...
article

Univerzum - Dečiji vrtić novog doba

Vrtić Univerzum, delo arhitekata Biljane Vukelić Mikić i Milice Vukelić, koji odskora postoji na Novom Beogradu u Bulevaru Mihajla Pupina 165, predstavlja primer nesvakidašnje or...

Saznaj više...
article

Automatizacija kapija - Somfy pokreće ži...

Koju kapiju odabrati? Zahvaljujući motorizaciji odnosno automatizaciji kapije, ulazak u kuću je jednostavan i pri lošem vremenu (kiši, snežnim padavinama). Ne morate nikog...

Saznaj više...