Najviši hotel na svetu

article

05.01.2016.

Luksuzni hotel "JW Mariot Marquis Dubai" kojeg je dizajnirao arhitekta Ashok Korgaonkar uzdiže se 355 metara od zemlje i sa svojim kulama bliznakinjama od 72 metra predstavlja i zvanično najviši hotel na svetu.

Hotel je otvoren 2012. godine i samo je 25 metara niži od Empire State Building-a u New York-u. Poseduje 1.608 soba, 2 balske dvorane, 24 soba za poslovne sastanke i ukupno 5.100 m2 prostora za organizovanje raznih događaja.

Takođe u okviru hotela radi 9 restorana, 5 foajea i veliki broj mesta kako za zabavu i razonodu, tako i za sportske aktivnosti, rekreaciju i relaksaciju.

Hotel je postao svetski centar poslovnih ljudi, jer raspolaže velikim prostorom koji omogućava da se u isto vreme ugosti do 1000 ljudi , koji na jednom mestu u istom trenutku mogu da održavaju poslovne konferencije i sastanke, te borave u hotelu, spavaju, obeduju i koriste sve druge pogodnosti koje ovaj hotel pruža.

Smešten je u elitnom delu Dubai-a u Sheikh Zayed aveniji, u Business Bay-u. Izgled hotel JW Marriott Marquis je inspirisan palmama urmi koje su simbol arapske kulture.Hotel pruža prelep pogled na hotel Burj Khalifa i Business Bay, kao i na podijum terasu sa prelepim bazenom i uređenim vrtovima.

Lukusno opremljen i dizajniran je i enterijer ovog velelepnog hotela, vodilo se računa o svakom detalju, kako o opremanju vrhunskim nameštajem, rasvetom, i kompletnom hotelskom opremom, pa tako gosti ovog hotela sa punim pravom mogu uživati u „rajskom“ boravku.

 

 

Ostali naslovi

article

Podovi i podne obloge

Podovi i podne obloge su po prirodi svog položaja površine koje treba da istrpe najviše nepovoljnih uticaja. Ovo je osnovni razlog zašto moraju biti izrađene o...

Saznaj više...
article

Unikatan, nepraktičan komadni nameštaj

Danas postoje različite mašine za obradu i pravljenje nameštaja. Međutim, ono što je još uvek na ceni, a retko se pronalazi, jeste ručni rad...

Saznaj više...
article

Da li planirate kupovinu tuš kabine ?

Kompanija Marconio Whirlpool SPA vam je spremila kratak vodič kroz različite tipove tuš kabina. Odaberite kvalitetan proizvod koji će vas svakodnevno regenerisati i omogućit...

Saznaj više...