LGS lake čelične konstrukcije - Skeletna gradnja objekata

article

 

Predstavljamo Vam novi način gradnje objekata: skeletna gradnja objekata pocinčanim tankostenim profilima.

Ovo je sistem građenja pomoću najnovije tehnologije proizvodnje hladnovaljanih profila. Zahvaljujući najmodernijim softverima, pomoću kojih se izrađuju potrebne konstrukcije, moguće je proizvesti profile za veoma zahtevne građevine. Mašine na kojima se proizvode profili, veoma su precizne i profili se izrađuju sa potrebnim otvorima za montažu kao i servisnim otvorima za električne, vodovodne i ostale instalacije.

U proizvodnji se upotrebljavaju pocinčani limovi sa slojem cinka 275g/m2, kvaliteta: S355MC i S550MC (S350GD i S550GD). Dimenzije profila su: 140 mm. Gotovi profili su proizvedeni prefabrikovanim sistemom, mogu se isporučivati pojedinačno ili ih montirati u potrebne oblike (zidovi, podovi, plafoni, krovišta). Spajanje određenih oblika vrši se pomoću vijaka ili zakovicama. Sistem je osmišljen da se gradnja može izvesti po sistemu „URADI SAM“- suva gradnja objekata. Sve građevine mogu se oblagati različitim materijalima ( OSB ploča, mineralna vuna, stiropor-demit fasada, gips karton ploče, farmacel ploče itd.).

U zavisnosti od vrste i debljine izolacije, mogu se postići koeficijenti prolaznosti temperature za niskoenergetske i pasivne objekte. Sa LGS-KONSTRUKCIJOM, veoma se lako gradi i nisu potrebne dizalice i ostali pomoćni strojevi - bukavlno sistem „URADI SAM. Moguće je graditi porodične kuće, komercijalne i privredne građevine, do 4 sprata visine. Trajnost građevina jeste do 150 godina. Ovaj sistem gradnje koristi se više od 20 godina u celom svetu (Kanada, USA, Novi Zeland, Australija, Japan, Indonezija, Kina, Bliski Istok, Afrika, Skandinavske zemlje, Rusija, Južna Amerika).

Laka čelična konstrukcija ima maksimalnu nosivost u odnosu na težinu konstrukcije koje se postižu tradicionalnom gradnjom. Nekoliko je puta lakša, što smanjuje troškove transporta i ukupne gradnje, budući da temeljna konstrukcija ne mora biti masivna kao za tradicionalnu gradnju, i time značajno pojeftinjuje gradnju. Svi se profili proizvode s maksimalnom tačnošću od 1,0 mm. Odličan kvalitet konstrukcije, olakšava i ubrzava samu gradnju objekata. Pocinčana konstrukcija, otporna je na koroziju i nije zapaljiva. Izolacija mineralnom vunom i stiroporom daje visoke termalne rezultate, tako da su termički mostovi minimalni.

Nekoliko prednosti LGS-SISTEMA GRADNJE:
LGS ima visoku čvrstoću u odnosu na težinu konstrukcije (5 puta lakša od tradicionalnog građenja drvetom ili betonom i opekom). 100% je reciklirajući i preradom se može ponovno ugraditi u nove građevine.
• Materijal je anorganskog porekla i prema tome nema truleži, iskrivljenja, napuknuća i lomova, zahvaljujući stabilnosti čelične konstrukcije.
• Čelik je inertan i nema emitovanja gasova, para i ne dovodi do razvoja gljivica, kao što to uzrokuju neki materijali.
• Dimenzionalno je stabilan, jer nema širenja i stezanja koja su uslovljena pojavom vlage.
• Proizvodnja čelika, provodi se prema određenim sistemskim standardima, tako da ne postoje razlike u kvalitetu materijala.
• Čelik je nezapaljiv materijal i ne dovodi do zapaljenja konstrukcije.
100% zelena gradnja
• Brzina gradnje štedi na vremenu i finansijskim izdacima
Velika ušteda prilikom gradnje i korišćenja objekata (mogu se izgraditi niskoenergetski i pasivni objekti)
• Fleksibilnost u oblikovanju građevine

LGS upotrebljava najmoderniju tehnologiju za izradu konstrukcija, koje se koriste za gradnju. Građevine se mogu dizajnirati da bi odgovarale najvećim protupotresnim uslovima i jakim udarcima vetra (do 300 km/h).

LAKA I JEDNOSTAVNA MONTAŽA

Laka i jednostavna montaža LGS KONSTRUKCIJA, štedi vreme i cenu koštanja gradnje.
• Nisu potrebne velike dizalice prilikom montaže građevina.
• Za montažu nisu potrebni visokokvalifikovani radnici.
• Iz proizvodnje izlaze kontrolisani i precizni elementi za montažu na gradilištu.
• Završni radovi nisu problem, budući da postoje servisne rupe za montažu instalacija.
• Gradnja LGS-SISTEMOM mogu se prilagoditi sve vrste spoljne fasade (obzidavanje konstrukcije fasadnom opekom ili nekim drugim načinom: ventilirajuće fasade, ETICS fasade i slično).

Cena ovakvog načina gradnje niža je od klasičnog načina (cigla, beton, gvozdena armatura), i mnogo kvalitetnija po pitanju izolacija i stabilnosti građevina. Proizvodnja i montaža LGS-SISTEMA, generiše minimum otpada koji je 100% reciklirajući - EKO-ZELENA GRADNJA.

LGS-SISTEM omogućuje ENERGETSKU EFIKASNOST u gradnji objekata. Objekti građeni ovim sistemom imaju manju potrošnju energije, što znači manju potrošnju fosilnih goriva i manju emisiju CO2 u atmosferu. Energetskom efikasnošću postiže se kvalitetniji život unutar izgrađenih objekata, a istovremeno povećava se vrednost izgrađenih objekata. Da bi se bolje razumela energetska efikasnost potrebno je povezati nekoliko učinaka (osim čiste uštede energije), a to je da energetska efikasnost na višestruki način pridonosi boljem zdravlju ljudi bilo kroz kvalitetnu regulaciju unutrašnje temperature, smanjenja vlage i buđi unutar prostora, a sve ovo je povezano sa smanjenjem respiratornih bolesti.


Više informacija:
ERVOJIĆ d.o.o.
Bulinac 46, 43273 Bulinac, Hrvatska - Croatia
Tel: +385 43 254 129, +385 43 254 903, +385 91 2543 197, Fax: +385 43 254 902
E-mail: info@ervojic.hr
Web site: www.lgs-montazne-kuce.com

Fotografije: Ervojić d.o.o.

 

 

Ostali naslovi

article

Podovi i podne obloge

Podovi i podne obloge su po prirodi svog položaja površine koje treba da istrpe najviše nepovoljnih uticaja. Ovo je osnovni razlog zašto moraju biti izrađene o...

Saznaj više...
article

Unikatan, nepraktičan komadni nameštaj

Danas postoje različite mašine za obradu i pravljenje nameštaja. Međutim, ono što je još uvek na ceni, a retko se pronalazi, jeste ručni rad...

Saznaj više...
article

Da li planirate kupovinu tuš kabine ?

Kompanija Marconio Whirlpool SPA vam je spremila kratak vodič kroz različite tipove tuš kabina. Odaberite kvalitetan proizvod koji će vas svakodnevno regenerisati i omogućit...

Saznaj više...