LEGI SISTEM novi model ograde – Quatro

article

 

LEGI SISTEM predstavlja novi model ograde – quarto ogradu, visoko funkcionalnu i stabilnu.
 

Ekstremna stabilnost novih LEGI quatro panelnih ograda nudi do sada najviši nivo zaštite od udaraca i naslanjanja, koje nalaze primenu naročito na mestima frekventnijeg javnog saobraćaja.

Nakon više ispitivanja stabilnosti quatro panela kroz renomirane institute kao što su DEKRA i TÜV, dokazana su statička opterećenja i do 5 KN po dužnom metru na visini od 1,2 m. Više od toga, LEGI quatro ograda nudi i zaštitu od demontaže, zato što se prohromske kukice šrafe sa unutrašnje strane zida stuba i tako sa spoljašnje strane ne mogu biti odšrafljene!

Osnova za našu dugogodišnju zaštitu od korozije je proizvodnja. Žica se seče na željenu dužinu a potom se ispravlja na našim mašinama. Koriste se samo najkvalitetniji materijali, samo galvanizacija u punim kadama zasniva osnovu za kompletnu zaštitu protiv korozije. LEGI TRIPLEX® zaštita je takođe zasnovana na ovom principu. Svi krajevi i spojevi su na taj način zaštićeni slojem cinka nakon varenja. Elementi se potom odmašćuju u nekoliko potapanja i oslobađaju od „opiljaka“.

Elektrolitička galvanizacija je inovativni proces LEGI-ija. Cink kade sadrže specifičnu količinu cinka rastvorenog u tečnost. Cink se veže za metalnu površinu elektrolitičkim procesom, koji je u skladu sa normom DIN 50961. U drugoj fazi TRIPLEX® procesa dodaje se dodatni zastitni sloj hrom. Ovo se postiže kiseonikom i hidrogenom i zato efikasno sprečava pojavu bele rđe na cink sloju. U povezanosti cinka i hroma III dobija se jaka, ekstremno glatka i vrlo otporna površina koja garantuje najbolju povezanost u sledećem sloju plastifikacije po mišljenju eksperata. LEGI koristi samo ekološki ispravan hrom III. Proces je u skladu sa normom DIN EN ISO 2081.

Plastifikacija je završni sloj procesa TRIPLEX®. Ali nijedna plastifikacija nije vodootporna. Ovo znači da voda i kiseonik prodiru do cinka i isparavaju ponovo. Bez plastifikacije i hromatizacije proizvodi bi rđali. Zbog toga je važno ne oštećivati proizvode sečenjem i varenjem. Samo tako korozija na kritičnim mestima može trajno da se spreči. Proces je u skladu sa normom EN 13438. Procesom TRIPLEX® (galvanizacija + hromatizacija + plastifikacija) dobija se proizvod sa dugoročnom zaštitom od korozije koji je svoju primenu našao u industrijskom, privatnom, komunalnom i drugim sektorima.

LEGI proizvodi sa ovim stepenom zaštite od kojih je jedan i Quatro ograda mogu se videti i u našoj zemlji na mnogobrojnim objektima.

Više informacija možete dobiti na:

LEGI-SGS d.o.o.
Novo Naselje br. 10, 11194 Rušanj
Telefon: +381 11 8001 407
Telefon/Fax: +381 11 8001 673
E-mail: office@legi.rs
Web: www.legi.rs

 

LEGI ograde, kapije i ogradne sisteme možete pogledati i na našem internet portalu IDEALNI DOM: LEGI-SGS d.o.o.

 

 

Ostali naslovi

article

Podovi i podne obloge

Podovi i podne obloge su po prirodi svog položaja površine koje treba da istrpe najviše nepovoljnih uticaja. Ovo je osnovni razlog zašto moraju biti izrađene o...

Saznaj više...
article

Unikatan, nepraktičan komadni nameštaj

Danas postoje različite mašine za obradu i pravljenje nameštaja. Međutim, ono što je još uvek na ceni, a retko se pronalazi, jeste ručni rad...

Saznaj više...
article

Da li planirate kupovinu tuš kabine ?

Kompanija Marconio Whirlpool SPA vam je spremila kratak vodič kroz različite tipove tuš kabina. Odaberite kvalitetan proizvod koji će vas svakodnevno regenerisati i omogućit...

Saznaj više...