Kuhinja po meri vašeg prostora

article

 

Nova arhitektonska i estetska rešenja zahtevaju veći obim dinamike i prilagođavanja svim tipovima stambenog prostora.

Kuhinja je centar svakog doma, mesto porodičnog okupljanja, tačka sa koje kruže različiti mirisi, toplina  i pozitivna energija. Ona pre svega treba da bude funkcionalna i praktična, što zavisi od materijala, izbora i razmeštaja elemenata, do toga da je sve pristupačno i nadohvat ruke.

U odnosu na ostatak enterijera, ali i stil života porodice ili pojedinca, izrada kuhinjskih elemenata po meri, pruža mogućnost praktičnog i promišljenog iskorišćavanja prostora.

Narudžbina kuhinje po meri najveće opravdanje ima u nestandardnim stanovima kao što su adaptirana potkrovlja, prostorije sa niskom ili veoma visokim tavanicom, ili ukoliko izbor na tržistu ne zadovoljava zahteve naručioca po pitanju cene i kvaliteta.

Najveće prednosti kuhinja po meri / porudžbini su:

 • autentičnost
 • originalnost
 • kvalitet materijala i izrade
 • optimalna iskorišćenost prostora
 • prilagođena funkcionalnost

 

Za top izgled

 


 

Dobro osmišljena kuhinja treba da ispuni više zahteva, od onih za pripremanje hrane, smeštaja svih kuhinjskih uređaja, do stvaranja dovoljno prostora za odlaganje posuđa. Ako očekujete najbolju kombinaciju kvaliteta i estetskog doživljaja, proizvodnja kuhinjskih elemenata po meri je proces koji zahteva angažovanje tima stručnjaka – arhitekata, dizajnera i vrhunskih majstora sa dugogodisnjim iskustvom. Odabir ovakvog tima uticaće na funkcionalan dizajn, kavalitetnu proizvodnju i kontrolu kvaliteta gotovih elemenata. Klijent je u mogućnosti da sam bira materijale, boje i okov za izradu.

 

Moderan dizajn ili rustični šarm?

 

 
 

Dizajn i izrada klasične, modrerne ili rustične kuhinje po meri najčešće predstavlja prvi korak pri opremanju doma. U proizvodnom procesu koristi se širok spektar materijala koji čine svaki proizvod jedinstvenim.
 


 

Kombinacije punog drveta (hrasta, bukve, trešnje, oraha, mahagonija, tikovine, čamovine), medijapana, furnira, oplemenjene iverice, vodenih i poliuretanskih lakova, pružaju  veliki broj mogućnosti u dizajniranju i izradi po želji i meri, od klasičnih pa do najmodernijih linija.

 

Velika mogućnost izbora

 


 

Širok izbor materijala i boja, vrhunski kvalitet, ekskluzivnost i moderan dizajn samo su neke od karakteristika. Dizajneri će Vam dati najbolji savet od kog materijala je najbolje da bude korpus same kuhinje, bilo da se ona radi od drvenog masiva, furniranog ili farbanog medijapana, ili univera.
 


 

Možete birati i izgled frontova od medijapana ili drveta u širokoj paleti boja, radne ploče od granita, mermera, kvarca; takođe imate mogućnost izbora mehanizama, dezena, okova, kao i svih pratećih detalja.

 

 

10 kreativnih ideja

 

U kuhinji je važno da u potpunosti iskoristite prostor i napravite sebi komotan i funkcionalan boravak u njoj. Kada pravite elemente po meri, možete se igrati materijalima i bojama, ali i gledati kako da izvučete maksimalnu funkcionalnost iz prostora kojim raspolažete, pogotovo ako Vam je kuhinja mala.

 • Strateški postavljene police, dobro osvetljenje i keramička ploča za kuvanje stvaraju iluziju prostora.
 • Rasklopivi stolovi za ručavanje lako se sklanjaju i postavljaju, prema potrebi.
 • Mali šank može da zameni sto.
 • Razne praktične šipke i police mogu se postaviti na slobodan kuhinjski zid.
 • Otvorene police učiniće da kuhinja izgleda prostrano, a ujedno će tegle i posuđe biti mnogo pristupačnije.
 • Kombinovanje različitih boja i tekstura uneće dinamiku u kuhinju i učiniti je naizgled većom.
 • Koristite kuke, stalke i slična pomagala za čuvanje posuđa.
 • Najbolji raspored kuhinjskih elemenata je obliku slova U i L, dok je ravna kuhinja na dugom zidu, nefunkcionalnoo rešenje.
 • Uglove je najbolje iskoristiti postavljenjem ugaonih elemenata u cilju optimalnog iskorišćavanja prostora.
 • Na poleđinu vrata kuhinjskih elemenata instalirajte nosače, šipke, korpe za vrata, platnene ili druge police.

 

 

 

Ušteda i planiranje

 


 

Mnogo detalja utiče na izgled, a samim tim i na cenu izrade kuhinja po meri, ali pažljivo planiranje može da na vreme odredi okvirni obim trškova i smanji mogućnost neprijatnih iznenađenja. Izbor proverenih firmi koje imaju višegodišnje iskustvo u opremanju enterijera, omogućava pravi odnos cene i kvaliteta koji možete da očekujete. Kvalitet materijala određuje dugotrajnost Vaše kuhinje. Sa novcem kojim raspolažete trudite se da izvučete maksimalan kvalitet kako bi Vam kuhinja što duže trajala.

 

Pogledajte izbor gotovih kuhinja, ili kuhinja izrađenih po meri vašeg prostora, u kategoriji Kuhinje

 

Ostali naslovi

article

Podovi i podne obloge

Podovi i podne obloge su po prirodi svog položaja površine koje treba da istrpe najviše nepovoljnih uticaja. Ovo je osnovni razlog zašto moraju biti izrađene o...

Saznaj više...
article

Unikatan, nepraktičan komadni nameštaj

Danas postoje različite mašine za obradu i pravljenje nameštaja. Međutim, ono što je još uvek na ceni, a retko se pronalazi, jeste ručni rad...

Saznaj više...
article

Da li planirate kupovinu tuš kabine ?

Kompanija Marconio Whirlpool SPA vam je spremila kratak vodič kroz različite tipove tuš kabina. Odaberite kvalitetan proizvod koji će vas svakodnevno regenerisati i omogućit...

Saznaj više...