Kako izabrati rasvetu za dnevnu sobu

article

 

Osvetlite idealno svoj dom sa našim preporukama za rasvetu u dnevnoj sobi.
 

Plafonska rasveta koja je dizajnerski upadljiva, kao što su lusteri, može izazvati oduševljenje i dati glamur vašoj dnevnoj sobi. Ona takođe obezbeđuje i nabolju osvetljenost sobe, međutim veoma jako, blještavo svetlo može dati osećaj hladnoće.

Razmislite o ugradnji rasvete sa dimer prekidačem za kontrolu jačine svetlosti.

Zidna rasveta je odlična za stvaranje osećaja dobrodošlice i topline. Smeštena iznad garniture za sedenje ili u udubljenjima na zidu (nišama), zidna rasveta može stvoriti atmosferu različitih zona sobe čineći je vizuelno većom.


Svetiljke za slike ne osvetljavaju samo umetničko delo ili fotografiju, one ih ističu na zidu. Možete razmisliti i o ugradnji svetla ispod polica kako biste “podigli” atmosferu.
 

Ugradna rasveta i reflektori su idealni ako želite minimalistički osećaj u prostoru i ne želite da vaša rasveta bude upadljiva.
 

Podna i stona rasveta je mnogo raznovrsnija od zidne ili plafonske jer se može razmeštati u prostoru stvarajući različitu atmosferu. Podne i zidne lampe mogu biti u najrazličitijim bojama i oblicima i veoma su korisne u definisanju stila vaše dnevne sobe, kao što su npr. tradicionalni ili moderni stil. Podne svetiljke su sjajne za dodatno osvetljenje mračnog ugla ili mesta u sobi.

 

Izbor unutrašnje rasvete možete pogledati na našem sajtu u kategoriji kućna RASVETA

 

 

Ostali naslovi

article

Podovi i podne obloge

Podovi i podne obloge su po prirodi svog položaja površine koje treba da istrpe najviše nepovoljnih uticaja. Ovo je osnovni razlog zašto moraju biti izrađene o...

Saznaj više...
article

Unikatan, nepraktičan komadni nameštaj

Danas postoje različite mašine za obradu i pravljenje nameštaja. Međutim, ono što je još uvek na ceni, a retko se pronalazi, jeste ručni rad...

Saznaj više...
article

Da li planirate kupovinu tuš kabine ?

Kompanija Marconio Whirlpool SPA vam je spremila kratak vodič kroz različite tipove tuš kabina. Odaberite kvalitetan proizvod koji će vas svakodnevno regenerisati i omogućit...

Saznaj više...