Ideje kako da promenite izgled enterijera

article

 

Želite da renovirate kuću i uredite dom, a ne znate odakle da počnete? Smatra se da je najbolje urediti dom prema ukusu i navikama onih koji će u njemu živeti. Promene mogu biti i manje, poput promene nameštaja ili njihovog rasporeda, do onih većih kao što su promene podova i boje zidova. Dajemo vam nekoliko zanimljivih ideja kako da promenite izgled vašeg enterijera.

Promenite podne obloge

Promena podnih obloga je veliki posao i velika investicija, ali i dobar način da se u potpunosti promeni izgled prostora. Podne obloge bi trebalo da traju i zato je osim estetike potrebno da vodimo računa i o kvalitetu i funkcionalnosti podne obloge koju postavljamo.  Podne obloge se biraju u zavisnosti od primene date prostorije i navika ukućana u njoj.

Parket ili laminat?

Parket je od prirodnog materijala  i zbog toga  svakom enterijeru daje toplinu (postoje parketi od bukovog drveta, hrasta ili nekog drugog drveta). Takođe, parket se dobro slaže uz sve stilove uređenja doma.

Ukoliko imate decu i kućne ljubimce, parket možda nije dobro rešenje. U tom slučaju možete da se opredelite za laminat koji je otporan na habanje. Laminat je praktičan i otporan zato što je sastavljen od kombinacije drveta i plastike.  Postoje laminati koji daju efekat drveta i koji mogu da se postave u dnevnu ili spavaću sobu.

Male promene, veliki efekti

Nekada nije potrebno da pravimo drastične promene da bismo uneli novi ton u naš dom. Dovoljno da samo promenimo raspored nameštaja.

Ponekad  male i jednostavne promene daju dobre efekte tako da možemo da promenimo poziciju ugaone garniture u dnevnoj sobi i postavimo je na mesto gde nam je stajao televizor i obrnuto. Uz nekoliko udobnih i mekanih jastuka na garniture za sedenje našem prostoru dodaćemo novi šarm i dobićemo udoban kutak za odmor.

Nekada je dobro investirati samo u rasvetu i napraviti novi sistem osvetljenja. Uz novu podnu lampu u uglu dnevne sobe ili veliki luster iznad trpezarijskog stola možemo da dobijemo potpuno drugačiji efekat u našem domu.

Nova ugaona garnitura i starinska komoda u dnevnoj sobi

Ne moramo uvek da kupujemo nov nameštaj kako bismo uneli promene u životni prostor. Možemo da budemo kreativni i da iskoristimo staru komodu koju već dugo imamo.

Dobro očuvana stara komoda će dobiti novi izgled kada je restauiramo i ofarbamo u belu, sivu ili svetlo plavu boju. Komoda će tada biti u popularnom “vintage” stilu.  Naša nova i moderna ugaona garnitura u kombinaciji sa sređenom komodom napraviće dobar kontrast stilova koji će našoj dnevnoj sobi dati originalan i svež izgled.

Ofarbajte jedan zid u drugu boju

Što se tiče farbanja zidova postoji nekoliko varijanti i zanimljivih ideja. Jedna takva ideja je da se samo jedan zid ofarba u boju koja se razlikuje od boje u koju su ofarbani ostali zidovi. 

Radi se o tzv. istaknutom zidu.  Najčešće se ovaj jedan zid farba u tamnu boju u odnosu na svetlu boju ostalih zidova. Istaknut zid daje posebnost i razigranost u prostoru. Može se obojiti u bilo kojoj prostoriji u domu - u spavaćoj sobi iznad uzglavlja kreveta, u dnevnoj sobi na mestu gde je biblioteka, ili u trpezariji pored velikog trpezarijskog stola.

 

Ostali naslovi

article

Podovi i podne obloge

Podovi i podne obloge su po prirodi svog položaja površine koje treba da istrpe najviše nepovoljnih uticaja. Ovo je osnovni razlog zašto moraju biti izrađene o...

Saznaj više...
article

Unikatan, nepraktičan komadni nameštaj

Danas postoje različite mašine za obradu i pravljenje nameštaja. Međutim, ono što je još uvek na ceni, a retko se pronalazi, jeste ručni rad...

Saznaj više...
article

Da li planirate kupovinu tuš kabine ?

Kompanija Marconio Whirlpool SPA vam je spremila kratak vodič kroz različite tipove tuš kabina. Odaberite kvalitetan proizvod koji će vas svakodnevno regenerisati i omogućit...

Saznaj više...