Eco-friendly brvnara

article

 

Ukrajinska kompanija "Ryntovt Design" predstavila je svoj najnoviji stambeni projekat, neobično lepa brvnara koja svojim enterijerom "pozdravlja" prirodu.

 

Štaviše, čitava paleta upotrebljenog materijala je "eco-friendly". Zbog prirodnog izgleda, brvnara i sav nameštaj je zamišljen kao prirodan. Klasične stolice su zamenjene komadima drveta pružajući atmosferu kao da ste u šumi.

Ova privatna brvnara u Ukrajini, u regionu grada Harkova, prostire se na preko 120 kvadratnih metara, okružena zelenilom, pravim lavirintom zdravih stabala i trave. Reprezentativno nazvana "Dom u brvnari", kuća je izgrađena 2011. godine. Osnovni principi koji stoje iza projekta ove neverovatne kuće su poštovanje prirode i pravila eko dizajna. Arhitekte su se potrudile da smanje otpad koliko god je to moguće, dajući prednost recikliranim materijalima i njihovoj integraciji u harmonijski dizajn brvnare.

U prizemlju kuće nalaze se dnevna soba, kuhinja i trpezarija. Podovi i nameštaj su napravljeni potpuno od prirodnog drveta. Glavna atrakcija ovog prostora je ognjište koje pruža toplotu i udobnost. Spavaće sobe se nalaze na prvom spratu, a vezu između spratova čini prelepo, jednostavno stepenište, koje zapravo predstavlja srce ovog projekta. Na bliži pogled, svaki objekat u kući je jednostavan i funkcionalan. Nema dekora u uobičajenom smislu, postoji samo "trava" između staklenih panel vrata, stolice napravljene od panjeva, zavese sa "granama" drveća, živa tekstura zidova, plafona i ognjišta koji zajedno dišu okruženi prirodom.

Detalji koji ulepšavaju dom posebno su izabrani da budu zelene boje, od peškira do posteljine pa čak i glavni element dekora - samolepive tapete živahne zelene trave. Neverovatna brvnara  za one koji žele da se osećaju povezani sa prirodom!

 

Fotografije: Andrey Avdeenko

 

 

 

Ostali naslovi

article

Podovi i podne obloge

Podovi i podne obloge su po prirodi svog položaja površine koje treba da istrpe najviše nepovoljnih uticaja. Ovo je osnovni razlog zašto moraju biti izrađene o...

Saznaj više...
article

Unikatan, nepraktičan komadni nameštaj

Danas postoje različite mašine za obradu i pravljenje nameštaja. Međutim, ono što je još uvek na ceni, a retko se pronalazi, jeste ručni rad...

Saznaj više...
article

Da li planirate kupovinu tuš kabine ?

Kompanija Marconio Whirlpool SPA vam je spremila kratak vodič kroz različite tipove tuš kabina. Odaberite kvalitetan proizvod koji će vas svakodnevno regenerisati i omogućit...

Saznaj više...