Da li znate koliko tepisi doprinose celokupnom izgledu i stilu vašeg doma?

article

 

Pratite li trendove kada je uređenje enterijera u pitanju?

Da li vam je stan uređen u nekom posebnom stilu?

Ako ste i vi među onima koji bi da sve u domu bude lepo skockano i uređeno, onda treba da znate sledeće.

Glamur je postao glavni modni trend prilikom uređenja doma. Najviše se obraća pažnja na dekorativne detalje, a posebno na tepihe. Boja tepiha je izuzetno važna, a glavni izbor mnogih potrošača jesu crveni tepisi. Ako izbor padne na crnu boju, onda se ona kombinuje sa tamnijim bojama, kao što su tamno crvena, zlatna, tamno plava ili ljubičasta.

Kupcima je pored boje važan i motiv na tepihu, pa se neki radije odlučuju za tradicionalne motive, jer ih podsećaju na tradiciju i prošlost, a najčešće se kupuju tepisi koji su bogati ukrasima ili koji imaju cvetne motive. Naravno, od želje kupaca, ali i samog enterijera zavisi kakav će tepih biti izabran.
 


Ukoliko u stanu imate više staklenih površina, onda vam savetujemo da birate jarkih boja, jer je u takvom enterijeru najbolje istaći kontrast boja. Posebno se savetuju ljudi koji ne vole blage boje da biraju upečatljive kontraste, a najbolje se uklapaju geometrijski oblici, oni sa slovima i kaligrafijom ili tepisi na pruge. Svakako, pravo mesto gde ćete izabrati najbolji tepih jeste salon tepiha, pa možete birati različite dimenzije, boje i oblike, sve po želji.

 

Od kojih materijala nastaju tepisi?

 

Uglavnom se biraju tepisi koji su napravljeni od prirodnih materijala. Najčešće se kupuju vuneni tepisi, a saloni tepiha nude i tepihe koji su napravljeni od recikliranih materijala, konoplje ili lana.

Ipak, postoje dve vrste materijala. Reč je o prirodnim i sintetičkim materijalima. Na tržištu se mogu kupiti i tepisi koji su sačinjeni od dva različita materijala. U salonima tepiha kupci se najčešće odlučuju za ručno tkane tepihe ili za tepihe od vune i pamuka. Zbog načina izrade i dugotrajnog kvaliteta ručno tkani tepisi su posebno na ceni. Ne morate brinuti, kada su u pitanju tepisi Beograd će vam ponuditi sve što vam treba, i one ručno tkane kao i one modernije varijante.
 


Mogu se kupiti u različitim bojama i sa mnogo različitih detalja, a tepih je izdržljiviji i kvalitetniji ako ima više čvorova. Pitanje je samo da li se vama sviđaju ovi modeli.

Nasuprot njima, najviše se kupuju mašinski proizvedeni tepisi koji se serijski proizvode. Ako želite da se uverite da je reč o mašinskoj proizvodnji, onda okreniti naličje i proverite o kakvoj izradi je reč. Ako se na naličju primećuje dezen, onda znajte da je reč o ručnoj izradi. U salonu tepiha Beomoda možete pronaći tepihe za svačiji ukus. 

 

Sintetički tepisi

 

Kada je reč o sintetičkim tepisima, oni sadrže najlon ili propilen, a uglavnom su antialergijski. Mogu se kupiti po povoljnoj ceni, a dostupni su u različitim bojama i oblicima. Kada kupujete tepih gledajte da vam se uklopi sa zavesama i celokupnim enterijerom.
 


Najlonski tepisi su otporniji na spoljašnje faktore,  imaju dugotrajniju boju i veoma su otporni. Mnogo se lakše održavaju, a nije teško ukloniti mrlje sa ovakvim tepiha.

Kada je reč o pamučnim tepisima, oni su povoljnih cena i osim tepiha mogu se kupiti i staze u različitim bojama i veličinama. Iako se teže uklanjaju fleke sa ovih tepiha, uvek možete da ih odnesete u tepih servis i profesionalci će se pobrinuti da sve mrlje i fleke budu trajno uklonjene. Veoma su mekani i udobni za hodanje.

 

 

 

 

 

Ostali naslovi

article

Podovi i podne obloge

Podovi i podne obloge su po prirodi svog položaja površine koje treba da istrpe najviše nepovoljnih uticaja. Ovo je osnovni razlog zašto moraju biti izrađene o...

Saznaj više...
article

Unikatan, nepraktičan komadni nameštaj

Danas postoje različite mašine za obradu i pravljenje nameštaja. Međutim, ono što je još uvek na ceni, a retko se pronalazi, jeste ručni rad...

Saznaj više...
article

Da li planirate kupovinu tuš kabine ?

Kompanija Marconio Whirlpool SPA vam je spremila kratak vodič kroz različite tipove tuš kabina. Odaberite kvalitetan proizvod koji će vas svakodnevno regenerisati i omogućit...

Saznaj više...