Boje jeseni u dizajnu enterijera

article

 

Da li volite i jesen? Dani su savršeni u ovo doba godine, nije previše hladno, a nije ni previše toplo. Svuda oko nas se vide te raskošne boje koje obeležavaju jesen i koje nas približavaju prirodi. Od vatreno crvene do zagasito bordo, bezbroj nijansi braon i zlatne, zagasito naranđaste, veselo žute i i divne nijansezelenih boja...sve su to boje jeseni koje nas ponekad i nesvesno navode da ih unesemo u naš enterijer i oplemenimo i obogatimo prostor u kojem boravimo. Takođe jesen i boravak u prirodi , te bogatstvo plodova i izobilje koje sa sobom donosi, takođe nas podsećaju na materijale kao što su drvo i sve njegove teksture koje nalazimo u prirodi oko nas. Dakle, nije čudno što se mnogi od nas odlučuju da unesemo jesenje boje  u dizajn enterijera.

                                                                               

Crvene nijanse

Počnimo sa crvenom bojom i svim njenim nijansama koje nam donosi jesen. Za inspiraciju uzmite  crvene jabuke i jesenje lišće. Izbor crvenih nijansi istovremeno je i senzualan i prirodan, poigrajte sa sa varijacijama na temu i pažnju obratite na detalje u izabranim nijansama.

           

          

 

Narandžaste nijanse

Ovo su još jedne sjajne jesenje nijanse. Povezujemo ih sa lišćem, kao i sa određenim voćem i povrćem. Pomislite na bundeve. Uzmite ovo kao model za izbor nijansi za jesenju dekoraciju. Zapravo, vi iz boja i oblika jesenjih plodova možete naći inspiraciju za vašu dekoraciju.

           

                  

 

Braon tonovi

Imate li mnogo neutralnih boja i nijansi kod kuće? Tada pripadate  ljudima koji već imaju jesenu svom domu, a da toga niste ni bili svesni. Braon će se ove godine pojavljivati u različitim nijansama i varijacijama, odlučite se za nekoliko tonovai, kombinujte ih sa jačim i svetlijim jesenjim bojama i sigurno nećete pogrešiti.

       

           

 

Zelena

Zelena je takođe boja jeseni, ali ne tako sjajna kao u proleće i leto, nego više  tamnija i umirujuća koja nam u dom donosi opuštajuće i umirujuće tonove, a lako se kombinuje sa jačim i svetlijim nijansama drugih jesenjih boja .

           

           

Žuta

Žuta isto kao i zelena, s jeseni nije tako jarka i svetla, nego zagasitija i smirenija, a isto tako u kišnim jesenjim danima podseća nas na sunčevu svetlost i toplinu.

           

           

 

 

 

 

Ostali naslovi

article

Podovi i podne obloge

Podovi i podne obloge su po prirodi svog položaja površine koje treba da istrpe najviše nepovoljnih uticaja. Ovo je osnovni razlog zašto moraju biti izrađene o...

Saznaj više...
article

Unikatan, nepraktičan komadni nameštaj

Danas postoje različite mašine za obradu i pravljenje nameštaja. Međutim, ono što je još uvek na ceni, a retko se pronalazi, jeste ručni rad...

Saznaj više...
article

Da li planirate kupovinu tuš kabine ?

Kompanija Marconio Whirlpool SPA vam je spremila kratak vodič kroz različite tipove tuš kabina. Odaberite kvalitetan proizvod koji će vas svakodnevno regenerisati i omogućit...

Saznaj više...