Boja koja će obeležiti 2017.godinu

article

 

Svake godine institut za boje PANTONE bira boju koja će obeležiti godinu. Boja 2017.godine je Pantone 15-0343 GREENERY: Osvežavajuća i revitalizirajuća nijansa, „Greenery“ je simbol novih početaka.

                    Boja 2017.godine je Pantone 15-0343 GREENERY

„Greenery“, što bi na našem jeziku bilo prevedeno kao „zelenilo“, je spoj sveže i poletno žuto-zelene boje koja evocira prve dane proleća, kada se priroda budi i sve u njoj oživljava i ponovo se obnavlja. To je boja koja ilustrira ponovno listanje i bujanje prirode koja nas okružuje i koja ima atribute da nas podstakne i da nam signal da zastanemo, duboko udahnemo, da se i sami osvežimo i obnovimo energiju koju crpimo iz prirode.

                               Greenery je spoj sveže i poletno žuto-zelene boje koja evocira prve dane proleća.

Takođe ova boja je i simbol promene, simbol širenja te energije buđenja i menjanja kako u nama i prirodi, ali isto tako i u arhitekturi, urbanizmu, enterijeru, dizajnu i stilu života. Zelenilo se vraća u prvi plan - to je sveprisutna boja širom sveta i izraz onoga što vidimo da se dešava u našoj globalnoj kulturi.

Boja koja će obeležiti godinu bira se još od 2000.godine i kako se navodi u institutu Panone, uvek se radi o boji koja se ističe po svojoj posebnosti. Ove objave se uvek sa nestrpljenjem čekaju u modnom i dizajnerskom svetu, gde dizajneri često oblikuju i usklađuju svoje kolekcije sa bojom u trendu.

 

Tako je i ove godine, pa već imamo modne kolekcije, nameštaj, tapete, nakit, kozmetiku i druge ukrasne i upotrebne predmete koje su dizajnirane u varijacijama zelene. Evo nekih predloga kako da i vi u 2017.godinu uđete sa bojom u trendu, dovoljan je samo neki detalj, ako ništa drugo, možete i sa šoljom dobrog zelenog čaja i sa čuvenom pesmom F.G.Lorke: “Zeleno, volim te, zeleno.Zelen vetar, zelene grane...“.

 

     Boja 2017.godine-Pantone 15-0343 GREENERY    

                       Boja 2017.godine je Pantone 15-0343 GREENERY

 

 

 

Pratite i dalje portal i magazin Idealni Dom, koji su u trend boji za 2017.godinu

 

 

 

Ostali naslovi

article

Kako izabrati boju kupatila

Pravi izbor boja kupatila može nam dati energiju, opustiti nas ili opčiniti svojim sjajem. Različite boje kojima možemo urediti kupatilo služe da izazovu različite osećaje.

Saznaj više...
article

Eco-friendly brvnara

Ukrajinska kompanija "Ryntovt Design" predstavila je svoj najnoviji stambeni projekat, neobično lepa brvnara koja svojim enterijerom "pozdravlja" prirodu.

Saznaj više...
article

Krovni vrtovi

Urbane sredine suočavaju se sa mnogim izazovima vezanim za zdraviji i kvalitetniji život ljudi u gradovima. Sve veća otuđenost i razdvojenost od prirode i prirodnog načina života,...

Saznaj više...