Astrološki znak i uređenje enterijera

article

 

Svaki astrološki znak ima svoju boju, koja mu pripada, koja mu pristaje i koja ga na određeni način objašnjava.

Zahvaljujući tim karakteristikima možemo prepoznati kakvo uređenje enterijera kom znaku odgovara. Saznajte zašto je teget namenjena Ribama, zlatna Lavovima, a crna Škorpiji...

 

OVAN - CRVENA

                    Ovan - crvena
Prema mitologiji i astronomiji, vaša boja je crvena. Vaš vladar, borbena planeta Mars, bojama krvi i vatre simbolično oslikava vašu vitalnost i energičnost. Odeća, nakit ili modni detalj u crvenoj boji ističu vašu strastvenost, dok je crna i tamnoplava potpuno gase.

 

BIK - ROZE

 

         
Roze je vaša boja. Ona popravlja raspoloženje i pomaže vam da se opustite. Osim roze, i svetlozelena ističe vašu nežnu, dobroćudnu prirodu. Tamnije nijanse zelene boje naglašavaju vašu iskonsku povezanost sa prirodom i biljkama. Kada god možete, oko vrata stavite roze ili zelenu ešarpu koja će oterati depresiju i neraspoloženje. Izbegavajte crvenu, koja vas provocira na sukob.

 

BLIZANAC - ŽUTA

 

         
Slobodno možemo da kažemo da vašem nestalnom i promenljivom karakteru odgovaraju sve boje. I za koju kod da se odlučite, nećete pogrešiti. Ipak, kada imate problema s koncentracijom, tamnoplava će vam doneti smirenje, dok će vašu radoznalost i detinjasti karakter najbolje predstaviti žuta boja.

 

RAK - LJUBIČASTA

         
Vašoj senzibilnoj prirodi odgovaraju sve nijanse ljubičaste. Ona vam donosi duhovni mir, pa bi bilo dobro da svakoga dana na sebi imate neki ljubičasti detalj. Tamnije nijanse ljubičaste naglašavaju sve vaše snažne emocije i pojačava intuiciju. Svetlije nijanse ljubičaste pozitivno utiču na vaše raspoloženje, pomažu da se otvorite i budete duhovitiji. Prija vam i plava boja. Ona ublažava vaše strahove, lupanje srca i normalizuje disanje.

 

LAV - ZLATNA

            

Sazvežđu Lava pripada sunce, koje zauzima centralno mesto u svemiru. Zato vama odgovaraju sve upadljive boje koje vam pomažu da blistate i budete primećeni. Ipak, u paleti jarkih boja zlatna je najbliskija vašem karakteru. Ona verno oslikava vašu snagu i toplinu. Preko simbolike zlatne vi lako dolazite i do drugih simbola koje vam je priroda podarila. A to su zlato, sjaj, raskoš, reflektori, svetlo, dijamanti, medalje, pehari…

 

DEVICE - BRAON

         
Vašoj mirnoj, blagoj i povučenoj prirodi najviše odgovaraju neupadljive boje. U svim braon nijansama imaćete više samopouzdanja i osećaćete se sigurnije. Boja meda savršeno ističe vašu poslovnost, dok ćete paniku, unutrašnji nemir i strepnju najlakše ublažiti zemljanim tonovima. Crvena boja vam donosi nemir i nesanicu.

 

VAGA - PLAVA

            

Vi ste pravi zavisnik od boja i estetike. Ipak, najviše vam odgovara plava, koja simboliše vašu nežnu i neodlučnu prirodu. Tamne boje negativno utiču na vaše raspoloženje, a bela budi vašu lenjost. Kada birate odeću, nakit ili dekor za vaš dom, nikako ne preskačite nežne tonove plave i crvene. U ovim bojama bićete kreativniji nego inače, a izgledaćete zanosno.

 

ŠKORPIJA - CRNA

            

Najbolje se osećate u tamnim bojama. Mistična priroda vašeg znaka vezana je za crnu boju, za koju se slobodno može reći da je vaš zaštitni znak. Osim toga, vama sjajno odgovara i ljubičasta, koja naglašava vašu eleganciju i stil. Izbegavajte svetle boje jer one gase vašu strast i uspavljuju vašu snažnu energiju.

 

STRELAC - MARINSKO PLAVA

              

Vašem vedrom duhu odgovaraju sve boje. Ipak, marinsko plava vas smiruje i uliva vam dodatnu sigurnost. Boja lavande i ljubičice na vas deluju dvojako – smirujuće i podsticajno. Ljubičasta u vama budi želju za putovanjima, pozitivno utiče na intelekt i inspiraciju. Modni detalji u crvenoj boji izoštriće vašu duhovitost, dok će vas crna potpuno sputati.

 

JARAC - ZELENA

              

Ozbiljnost vašeg sazvežđa predstavljena je zelenom bojom. Sve njene nijanse ističu vašu stabilnost, nepromenljivost karaktera, kao i klasičnu eleganciju. Prija vam i crna, a žuta vas leči od depresije i poboljšava komunikaciju.


VODOLIJA - TIRKIZNA

         
Vi volite da eksperimentišete s bojama. Ipak, tirkizna je osnovna boja koja podstiče vaš lucidan um, inspiriše vas i budi kreativnost. Vaše ćudljivo raspoloženje pogoršavaju sumorne boje, koje negativno utiču i na cirkulaciju. Ne dvoumite se i uvek birajte tople boje.

 

RIBA - TEGET

            
Teget je osnovna boja vašeg vodenog sazvežđa. U njoj pronalazite inspiraciju, ona vas štiti od spoljašnjeg sveta, pomaže vam da ostanete nevidljivi. Svoje emocije najbolje ćete prikazati tamnijim bojama, dok će vas srebrna najviše inspirisati na intelektualnom nivou. Unutrašnji nemir pogoršavaju crvena i narandžasta, dok zelena smiruje vaše nerve i ublažava nesanicu.

 

 

Ostali naslovi

article

Kako izabrati boju kupatila

Pravi izbor boja kupatila može nam dati energiju, opustiti nas ili opčiniti svojim sjajem. Različite boje kojima možemo urediti kupatilo služe da izazovu različite osećaje.

Saznaj više...
article

Eco-friendly brvnara

Ukrajinska kompanija "Ryntovt Design" predstavila je svoj najnoviji stambeni projekat, neobično lepa brvnara koja svojim enterijerom "pozdravlja" prirodu.

Saznaj više...
article

Krovni vrtovi

Urbane sredine suočavaju se sa mnogim izazovima vezanim za zdraviji i kvalitetniji život ljudi u gradovima. Sve veća otuđenost i razdvojenost od prirode i prirodnog načina života,...

Saznaj više...